Eckhart kantoorinrichting

Wat zijn de voordelen van betonelementen in de bedrijfstuin?

Geplaatst op

Er is een eeuwenoude discussie over de vraag of prefab of gietbeton de beste oplossing is, en beide productiemethoden hebben hun eigen bestaansredenen. We geven je enkele voordelen van prefab betonelementen. Daarmee maak je in een mum van tijd een schitterende bedrijfstuin met een industrieel uiterlijk!

Prefab, geen gegoten beton

Gegoten beton is heel leuk als je ervaring hebt met het proces, maar de beste resultaten voor je bedrijfstuin kun je behalen met prefabbeton. Welke voordelen hangen er eigenlijk samen met deze betonelementen? We nemen ze hieronder met je door: 

Controle

Het voorgieten van beton gebeurt in een gecontroleerde omgeving, weg van schadelijke weersomstandigheden. Dit maakt een betere controle van het betonmengsel en het productieproces mogelijk en biedt de mogelijkheid om eventuele problemen met de producten aan te pakken voordat ze de fabriek verlaten.

Kwaliteit

Gecontroleerde gietcondities bij prefabbeton, de strikte controle van temperatuur en vocht plus batchtests in de fabriek, zorgen ervoor dat prefab betonelementen zijn ontworpen om aan alle sterkte- en duurzaamheidseisen te voldoen.

Tijd- en kostenefficiëntie

 

Prefab-betonelementen kunnen snel ter plaatse worden geïnstalleerd, omdat de elementen in één keer worden geleverd. Dit vermindert de arbeidskosten en elimineert de tijd die zou zijn besteed aan het plaatsen van de bekisting en het wachten op de stevigheid van het beton voordat het wordt belast. Je kunt dus veel sneller werken en je tuin of wat dan ook de bestrating geven die je voor ogen hebt!

Herhaalbaarheid

Door de mogelijkheid om mallen te hergebruiken, kunnen producten in bulkhoeveelheden worden geconstrueerd en een hoge mate van consistentie vertonen. Zo is het dus mogelijk om een mooie bedrijfstuin te maken die een bepaalde eenheid qua materialen (beton) laat zien. 

 

Flexibiliteit

Ooit gedacht dat iemand zou zeggen dat beton een flexibel materiaal is? Je kunt er tal van constructies meemaken. Het is dus niet zo zeer een flexibiliteit op het terrein van de fysieke eigenschappen van het materiaal, maar deze is wel te vinden in de functionaliteit van het materiaal, het is namelijk mogelijk dit op vele creatieve manieren te gebruiken. 

Afvalvermindering

Geprefabriceerd beton vermindert de verspilling van grondstoffen door exacte batch-methoden in de fabriek, daarnaast wordt voor de vervaardiging van prefabbeton, vaak bouwafval en puin van de bouwplaats gerecycled en zo hergebruikt. Het kost misschien energie om beton te maken, maar door hergebruik van materialen wordt de hoeveelheid gereduceerd. 

Conclusie

Natuurlijk kun je het gebruik van beton ook breder trekken, het past niet alleen heel goed in een bedrijfstuin. Ook binnen een bedrijfspand zien we steeds vaker betonelementen gebruik in een interieur. Dat zorgt voor een robuuste en interessante look die helemaal aansluit bij de moderne stijlen. Voor de tuin is het echt een zegen om beton te gebruiken, deze elementen gaan bijzonder lang mee en zien er netjes uit. Daarbij zijn ze bijzonder onderhoudsvrij. Dat betekent dat je er maar weinig werk aan zult hebben. Veel plezier met het inrichten van je nieuwe bedrijfstuin. 

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze publicaties voor de nodige inspiratie.

Contactgegevens

Via info @eckhart-kantoorinrichting.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden