Vraagt u zich ook af wat epoxy coating eigenlijk is? Dit is een term die u veel tegenkomt binnen de vloeren wereld. Een epoxy coating is eigenlijk een soort hars die bestaat uit kunststof. Deze epoxy coating is een dunne laag die vaak wordt aangebracht op bestaande vloeren om deze extra stevig en volledig naadloos te maken. In dit artikel vertellen we u meer over de voordelen van epoxy coating en het verschil met andere soorten vloeren. 

Epoxy Coating en gietvloer

Het verschil tussen epoxy coating en de gietvloer zit hem vooral in de laagdikte van de vloeren. De Epoxy coating is vaak dun, slechts een millimeter. Een gietvloer laag is vaak een stuk dikker met 3 mm. U kunt het best kiezen voor een gietvloer die door ervaren vakmensen wordt aangebracht, hiermee bent u er zeker van dat u een hoge kwaliteit gietvloer krijgt die naadloos wordt afgewerkt. Hoe meer lagen er gebruikt worden, des te kleiner is de kans op oneffenheden. De epoxy coating wordt ook vaak gebruikt als garagevloer coating. Wilt u meer weten over epoxy coating of de verschillen met de gietvloer? Klik dan op één van de links in dit artikel en lees verder op onze website. U kunt ook altijd even contact opnemen voor een gedegen advies. 

Epoxyvloer zelf doen

Wilt u graag een epoxyvloer in uw woning of kantoor maar denkt u dat u het zelf wel kunt aanbrengen? Als u een beetje handig bent dan is dat vaak goed mogelijk. Hiervoor heeft u natuurlijk nog wel de juiste materialen en geschikt gereedschap nodig. Hoewel we u adviseren om uw vloer door professionals aan te leggen helpen u wel graag. Een epoxy vloer zelf doen wordt een eitje met onze hulp!

Epoxyvloer aanbrengen

Het aanbrengen van een epoxyvloer kunt u soms zelf doen maar daarvoor moet u zich wel houden aan een vast stappenplan. Als dit niet gebeurt dan kunnen er namelijk oneffenheden in de vloer ontstaan, iets wat u juist probeert te vermijden met een naadloze epoxyvloer. Bij de aankoop van epoxy wordt vaak een goed stappenplan meegeleverd. Bij het vloer egaliseren en de aankoop van de benodigdheden krijgt u bij Epoxywinkel handige filmpjes en stappenplannen.

Advies en de juiste materialen

Als u op zoek bent naar advies om uw epoxyvloer zelf aan te leggen dan bent u bij deze website zeker aan het goede adres. Hier vindt u namelijk filmpjes en handleidingen waarmee we u zo goed mogelijk op weg proberen te helpen. Komt u er toch niet uit? Dan staan onze vloerspecialisten elk werkdag klaar om u te adviseren!

Pin It on Pinterest