Je denkt er niet snel bij na, hoe belangrijk het eigenlijk wel niet is en om welke redenen je je slot  moet gaan vervangen. Het spreekt natuurlijk voor zich als je dit zo leest, dat je na een inbraak wel je slot even vervangt of na een verhuizing. Desalniettemin denken de meesten er toch niet meteen aan omdat het op dat moment alleen maar een randzaak is. In deze blog lees je meer over het vervangen van je slot.

Slot vervangen na een inbraak(poging)

Er hoeft niet altijd ingebroken te zijn. Ook als er een poging tot inbraak was, laten de meeste inbrekers wel sporen en schade achter op het slot. De inbrekers hebben het waarschijnlijk op je gemunt en zijn misschien wel van plan om nog een poging te doen omdat er volgens hen misschien wel wat te halen valt. Omdat je dus op de radar staat, is het noodzakelijk om een goed slot te kopen ter vervanging en beveiliging. Met name eigenaren van huurwoningen bezuinigen nog wel eens op sloten. Wees daarom niet te zuinig op een goed slot. Deze slotenmaker in Den Haag kan je beter adviseren en je slot komen vervangen.

Een woningruil of verhuisd naar een nieuwe woning?

Eigenlijk vanzelfsprekend, zou je zeggen. Toch is men ook tijdens een verhuizing met te veel zaken bezig en wordt het vervangen van een slot wel eens vergeten. Tijdens een woningruil worden bijvoorbeeld alleen de sleutels aan elkaar overgedragen, niet wetende dat er wellicht reservesleutels zijn gemaakt en die destijds zijn overgedragen aan andere personen. Het is belangrijk om op geen enkel vlak risico te nemen en gewoon een nieuw en sterk slot te kopen met bijbehorende sleutels.

Verouderd sluitwerk in je deur

Inbrekers werken tegenwoordig met moderne apparatuur om je huis in te komen. Waar vroeger alleen een koevoet genoeg was, lopen inbrekers nu met de nieuwste technologieën. Het is daarom belangrijk om weliswaar niet om de paar maanden, maar na een aantal jaar wel even te verdiepen of er geen nieuwe technologieën zijn op het gebied van sluitwerk. Op dit moment zijn vooral cilindersloten en elektronische cilinders erg aanbevolen omdat ze voldoen aan de modernste beveiligingseisen.

Pin It on Pinterest