Eckhart kantoorinrichting

Waar kan ik plexiglas allemaal voor gebruiken op kantoor?

Geplaatst op

Plexiglasplaten kan op veel manieren gebruikt worden. Het materiaal staat ook wel bekend als acryl platen. Het transparante materiaal heeft veel weg van een glasplaat. Maar het is steviger en voor veel situaties beter geschikt om te gebruiken. Het is daarnaast ook makkelijker en veiliger om te snijden tot een gewenst oppervlakte dat je nodig hebt. Zo is het ook handig te gebruiken rond je eigen woning. Ontdek waar je plexiglas allemaal voor kunt gebruiken.

 

Verwerken in raamwerk

Plexiglas is duurzaam materiaal. Het is een perfecte vervanging voor glaswerk zoals bij divers raamwerk. Ze zijn daarnaast makkelijker schoon te maken en te onderhouden. Ze vangen ook minder vuil op dan glasplaten. Plexiglas is aardig sterk. Mocht je dus last hebben van spelende kinderen die wel eens een bal tegen het gebouw aanschieten? Een plexiglasplaat zal voor voldoende veiligheid zorgen.

 

Op de werkvloer

Het zal je vast opgevallen zijn dat bij scheidingsschermen gebruik gemaakt wordt van plexiglas. Deze behuizing is geschikt om als doorzichtig of als gekleurd scheiding scherm te functioneren. Ze barsten niet snel en mocht je een keer per ongeluk tegen aanlopen op kantoor dan hoef je niet bang te zijn dat je jezelf ernstig bezeert aan het plexiglas. 

 

Plexiglas verwerken in je meubels

Naast scheidingsscherm kan plexiglas in diverse andere kantoormeubels verwerkt worden. Dit kan als doorzichtig maar ook als gekleurd materiaal gebruikt worden. Denk hierbij aan:

 

  • Bureaubladen
  • Krukken
  • Boekplanken
  • Overloop
  • Veiligheidsschermen
  • Keukenwerk

 

Ben je benieuwd waar je plexiglas allemaal voor kunt gebruiken? Ga gerust eens in gesprek met een plexiglas partij, zoals bij de ervaren specialisten van Dokter Plexiglas

 

Plexiglas ideeën voor in de buitenruimtes

Beschikt jouw bedrijf al over een eigen tuin of buitenruimte? Er zijn diverse voorbeelden waar je hier plexiglas voor kunt gebruiken. Denk hierbij aan groentekassen in grote of kleine formaat. Een mooi creatief project om je medewerkers samen te laten werken en te onderhouden. Plexiglas laat helder licht door en geeft goede bescherming tegen allerlei weersomstandigheden. De ideale manier om een kas te laten maken en diverse groente en bloemen te laten groeien. Daarnaast kun je het gebruiken wanneer je een privé lounge ruimte wilt maken voor medewerkers. Plexiglas kan ook gebruikt worden als ideaal afdak of veiligheidsscherm voor een zitruimte op het dakterras op grote hoogte.

Gerelateerde berichten

Een glazen wand voor op kantoor: Het nieuwe tijdperk van transparantie en ruimtelijkheid

Een glazen wand voor op kantoor symboliseert meer dan alleen een fysieke scheiding tussen ruimtes. Het staat voor een moderne aanpak van...

Lees meer

Over ons

Lees onze publicaties voor de nodige inspiratie.

Contactgegevens

Via info @eckhart-kantoorinrichting.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden