Dat een rolluik felle zonnestralen kan tegenhouden, weten we. Rolluiken hebben echter meerdere voordelen ten opzichte van andere zonweringen. In dit blog lichten we deze voordelen uit, zodat je zelf een bewuste keuze kunt maken of een rolluik interessant is voor jouw kantoorpand of huis.

Isolatie

Met de recente stijgingen van de energiekosten is de isolatie steeds belangrijker voor consumenten. Voor het beschermen van je huis of bedrijf tegen het ontsnappen van warmte in de winter of de zon die het pand in de zomer opwarmt, kan een rolluik uitkomst bieden. Een rolluik kan een raam volledig verduisteren en laat je airconditioning en verwarming veel efficiƫnter werken. Het isoleren met een rolluik kan voor wel 20% aan energiebesparing opleveren. Alle studies wijzen erop dat je eerst je pand van buiten moet isoleren, wat rolluiken doen. Dit kan isolatie tegen geluid, warmte en koude zijn.

Veiligheid

Het is een afschuwelijk gevoel dat je pand en eigendommen worden blootgesteld aan een indringer. Als dieven op zoek gaan naar een plek om in te breken, gaan ze meestal voor de gemakkelijkste weg. Rolluiken schrikken indringers af en maken het een stuk lastiger om binnen te komen. Ze zijn daarom ook ideaal als je veel reist en je huis voor langere tijd onbeheerd achterlaat. Ze zijn even afschrikkend als beschermend.

Volledige verduistering

Een rolluik kan een raam volledig verduisteren, waardoor het ideaal is voor werknemers in ploegendienst. Het andere voordeel is de vermindering van het lawaai. Chronische slaaptekort is in verband gebracht met diabetes, hart- en vaatziekten, overgewicht en depressie. Als werknemer in ploegendienst kun je niet kiezen wanneer je kan slapen, dus een goede slaap (dag of nacht) is van groot belang voor je gezondheid en welzijn. Investeren in alle hulpmiddelen die je helpen om te slapen is daarom erg zinvol.

De laatste trend in rolluiken is nu motorisering. Hierdoor kun je de rolluik bedienen met een afstandsbediening. Geen elektricienkosten nodig. Niet eens uit bed komen. Met een druk op de knop ben je beschermd en in volledige duisternis.

Pin It on Pinterest