Als je een kleine tuin hebt, hoeft dit nog niet te betekenen dat er geen boom in kan. Er bestaan namelijk talloze bomen die als prachtige blikvanger kunnen dienen in een kleine tuin. We zetten hier de 3 mooiste, compacte soorten voor je op een rij.

1. Krentenboom (Amelanchier lamarckii)

De krentenboom is onze persoonlijke favoriet. Deze fantastische bloesemboom heeft het allemaal: een prachtige lentebloei, wonderschone herfstkleuren en eetbare vruchten! Ook groeit de krentenboom bijzonder traag, wat de boom bij uitstek geschikt maar voor de kleine tuin.

2. Judasboom (Cersis canadensis)

Judasbomen zijn ook echte blikvangers voor in de tuin. Judasbomen worden gekweekt in diverse cultivars en hebben daarom vaak verschillende kleuren.

De Judasboom ‘Ruby Falls’ heeft bijvoorbeeld rode bladeren, de ‘Hearts of gold’ cultivar heeft goudgele bladeren en de ‘Alley cat’ heeft groene bladeren met witte vlekken. Alle soorten krijgen in het voorjaar prachtige roze of paarse bloemen en hebben ook elk hun unieke herfstkleur.

3. Bolcatalpa (Catalpa bignonioides)

De bolcatalpa is misschien wel de meest voorkomende boom in de Nederlandse tuinen. Dit is niet gek, want hij is geschikt voor elke tuin en doet het goed op bijna alle grondsoorten.

De boom past perfect in kleine tuinen dankzij de compacte bolvorm. Ieder jaar kun je de boom weer bijsnoeien waardoor je de grootte beperkt en de boom deze mooie vorm behoudt.

Liever een andere boom?

Spreekt geen van de drie bovenstaande bomen jou aan? Niet getreurd! Via deze handige bomenzoeker vind jij de boom die precies aan jouw wensen voldoet. In de bomenzoeker vul jij je wensen in en alle bomen die hieraan voldoen worden direct getoond. Zo kies je bijvoorbeeld de bladkleur die je mooi vindt of de maximale totaalhoogte van boom, zodat deze perfect bij jouw tuin past.

Tip: Zoek ook eens op zuilbomen! Dit zijn smal opgaande bomen die smal blijven, waardoor ze ideaal zijn voor kleinere tuinen.

Pin It on Pinterest