Pakketten die je opstuurt naar het buitenland hebben een lange en zware reis tegemoet. Doordat ze een of meerdere internationale grenzen overschrijden, worden ze vaak gecontroleerd en ‘behandeld’. Het is dus superbelangrijk om je pakket goed in te pakken, zeker als je deze opstuurt naar internationale bestemmingen. De kans is groter dat deze soms ietwat hardhandig wordt geduwd of iemand je pakket laat vallen. Pakket versturen: lees de tips:

Tip 1: Gebruik de perfecte doos

Het kan verleidelijk zijn om gewoon maar een doos te pakken en je pakket daarin te verzenden. Toch is de maat van de doos erg belangrijk. Hij moet groot genoeg zijn om het product en wat extra beschermings- en verpakkingsmateriaal in te doen, maar ook weer niet te groot. Dan bestaat er meer kans dat je pakket alle kanten op gaat in de doos. Daarnaast is de kwaliteit van de doos erg belangrijk, gebruik een doos van stevig karton. Als je een product opstuurt waar al een doos omheen zit, zorg er dan altijd voor dat je alsnog een kartonnen doos gebruikt voor extra stevigheid. 

Tip 2: Let op het maximale gewicht 

Dozen hebben vaak een maximaal gewicht dat ze kunnen dragen. Zoek even aan de onderkant van de doos wat dit is. Te zware inhoud voor een doos kan ervoor zorgen dat de doos scheurt of breekt tijdens de zending. Als je een hele oude doos gebruikt ligt het maximum gewicht lager dan is aangegeven op de doos. 

Tip 3: Zorg voor een beschermlaag

Gebruik bubbeltjesplastic of een ander zacht materiaal om aan de binnenkant van de doos te plakken en het voorwerp in te wikkelen. Voor extra bescherming. 

Tip 4: Check je pakket

Controleer nog voordat je de doos afsluit of alles op zijn plek zit. Schud de doos daarom even voorzichtig. Als je je pakket goed hebt verpakt hoor je niets bewegen. Als je het voorwerp hoort schuiven weet je dat je meer verpakkingsmateriaal moet toevoegen. 

Pin It on Pinterest