Eckhart kantoorinrichting

Tips voor het inrichten van een badkamer

Geplaatst op

Een badkamer inrichten kan soms lastig zijn. Er zijn namelijk zoveel keuzes die je kunt maken. Daarom geven we in deze blog een aantal tips voor het inrichten van een badkamer. Denk hierbij aan kleuren en meubels. 

Lichte kleuren

Eén van de belangrijkste elementen in de badkamer is de kleur. Er zijn dan ook veel keuzes die je kunt maken. Deze hebben allemaal invloed op de uitstraling van de kamer, maar ook hoe groot de badkamer lijkt. Voor een ruimtelijk effect kan je het beste lichte kleuren kiezen. Door deze kleuren lijkt de badkamer een stuk groter. Daarnaast raak je minder snel uitgekeken op lichte en neutrale kleuren. 

Voldoende verlichting

Verlichting zorgt voor veel sfeer, dit is natuurlijk ook zo in de badkamer. Vergeet dan ook niet bij het inrichten om voldoende verlichting op te hangen. Dit kunnen ook praktische verlichtingen zijn, zoals een badkamerspiegel met verlichting en verlichting in de douche, maar ook gezellige sfeerverlichting. Het allerbeste licht is daglicht. Hoe meer daglicht de ruimte binnenkomt hoe ruimer deze lijkt. 

Glazen douchewand

Waar het kan je voor een glazen douchewand kiezen. Doordat glas transparant is, doorbreekt dit het design van de badkamer niet. Wanneer je voor een glazen wand kiest, lijkt de ruimte groter dan wanneer je kiest voor een douchewand die bestaat uit steen. Maak daarom zoveel als mogelijk gebruik van helder glas.

Zwevende meubelen

Je wilt in jouw badkamer natuurlijk badkamermeubels hebben. De moderne meubels zien er mooi uit en je kan er ook nog alles in opbergen. Wanneer je de badkamer gaat inrichten is het handig om te kijken naar zwevende meubels. Denk hierbij aan een zwevend sanitair haarlem. Doordat deze meubels los staan van de vloer nemen ze ook minder ruimte in beslag.

Gerelateerde berichten

Een glazen wand voor op kantoor: Het nieuwe tijdperk van transparantie en ruimtelijkheid

Een glazen wand voor op kantoor symboliseert meer dan alleen een fysieke scheiding tussen ruimtes. Het staat voor een moderne aanpak van...

Lees meer

Over ons

Lees onze publicaties voor de nodige inspiratie.

Contactgegevens

Via info @eckhart-kantoorinrichting.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden