Eckhart kantoorinrichting

Tips om kantoorpanden te beveiligen

Geplaatst op

Kantoren kunnen een breed scala aan waardevolle zaken bevatten: van computers en juridische documenten tot contant geld. Het hebben van een effectief beveiligingsbeleid beschermt niet alleen de inhoud van het gebouw tegen diefstal, maar kan ook de kosten van je verzekeringspremie verlagen. Hoewel elke organisatie anders is, zijn er hieronder enkele algemene richtlijnen die je kunt volgen om ervoor te zorgen dat jouw kantoorpand optimaal beveiligd is.

 

Een geavanceerd alarmsysteem

Een alarm is een van de eerste dingen waar je aan denkt bij het beveiligen van een kantoorpand of woning. Een geavanceerd alarmsysteem zorgt niet alleen voor de mogelijkheid om adequaat in te grijpen wanneer er wordt ingebroken, maar werkt ook afschrikkend. Hierdoor is de kans dat criminelen een poging tot inbraak doen kleiner dan wanneer je geen alarmsysteem hebt geïnstalleerd. Een modern alarmsysteem kan noodsignalen via een mobiele telefoonverbinding, vaste lijn of internetverbinding doorsturen naar een meldkamer. De meldkamer zorgt er vervolgens voor dat de politie naar de plek van bestemming wordt gestuurd wanneer dat nodig is. Sommige systemen hebben ook een spraakintercom: als het alarm afgaat, verbindt de intercom de gekozen werknemer/eigenaar van het bedrijf rechtstreeks met de meldkamer.

 

Extra beveiligde sloten

Hoewel sloten de meest voor de hand liggende manier zijn om te voorkomen dat mensen je eigendom betreden, is het van vitaal belang dat je sloten hebt die voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen. Deze sloten zijn streng getest om ervoor te zorgen dat ze voldoende bescherming bieden. We raden dan ook aan om de huidige sloten van het kantoorpand te controleren om veroudering of beschadiging. Mocht dit het geval zijn, dan zorgt een slotenmaker ervoor dat alle sloten dezelfde dag nog worden vervangen. 

 

Verlichting

Aangezien ruim 60% van de inbraken ’s avonds of ’s nachts plaatsvindt, kan de veiligheidsverlichting die aan de buitenkant van het pand is geïnstalleerd, een effectieve afschrikking zijn. De kans is groot dat inbrekers zich gezien voelen en zich daardoor kwetsbaar voelen. Bovendien kunnen de bewoners in de omgeving iedereen zien die het gebouw nadert en kunnen ze de risicovolle gebieden markeren. Het type verlichting dat je kiest, hangt af van hoe hoog de risico’s zijn, het type bewaking dat al aanwezig is en de locatie van het pand. De meest populaire vorm van veiligheidsverlichting is passief infrarood: deze wordt geactiveerd wanneer iemand in zijn gezichtsveld komt en is kosteneffectief te installeren.

Gerelateerde berichten

Een glazen wand voor op kantoor: Het nieuwe tijdperk van transparantie en ruimtelijkheid

Een glazen wand voor op kantoor symboliseert meer dan alleen een fysieke scheiding tussen ruimtes. Het staat voor een moderne aanpak van...

Lees meer

Over ons

Lees onze publicaties voor de nodige inspiratie.

Contactgegevens

Via info @eckhart-kantoorinrichting.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden