Eckhart kantoorinrichting

Tips om het kantoor meer kleur te geven

Geplaatst op

Wil je werknemers en collega’s inspireren? Zorg dan voor wat kleur op kantoor. Niemand wil in een saai grijs gebouw werken, zelfs accountants niet. We vinden kleur belangrijk en reageren er ook anders op. Bepaalde kleuren geven een boost aan onze gemoedstoestand en doen ons harder of creatiever werken. 

Kunstgras

Kunstgras is niet alleen super voor het voetbalveld of op het balkon, maar ook voor in kantoor. Kunstgras is zacht en kan voldoen als tapijt of als nep grasveldje. Tegenwoordig ziet het kunstgras er een stuk minder artificieel uit en doet het ons dus daadwerkelijk aan echt gras denken. Dit is een handige tip om ons brein een beetje te foppen dat we in de natuur zijn: iets waar ons onderbewustzijn naar smacht. Goedkoop kunstgras is de beste optie voor op kantoor. 

Welke kleuren zijn het beste op kantoor?

De kleur groen geeft een kantoor het gevoel dat het ruimer is dan het is. Het is ook nog eens een rustgevende kleur: nog een reden waarom kunstgras top is voor kantoor! Geel is ook een natuurlijke tint en daar wordt van gezegd dat het je geluksgevoel bevorderd en je zelfvertrouwen geeft. Te veel geel is juist weer misselijkmakend. Rood en oranje zorgen voor meer energie. Dat komt omdat we jagers zijn en als we bloed zien gaan we hard. Dit zijn dus goede kleuren om de werknemers wat meer pep te geven. Blauw is daarnaast weer een rustgevende kleur. De kleur blauw wil je dus een beetje vermijden, omdat je niet wilt dat mensen in slaap vallen. 

Welke kleuren wil je vermijden? 

Eigenlijk wil je dus alleen blauw en saaie kleuren vermijden. Maak daarom niet je hele kantoor wit of grijs, maar ga slim om met kleuren. Onze favoriet is groen. Groen bewerkstellig je dus door kunstgras te leggen, maar ook door veel planten neer te zetten. Planten zijn sowieso aan te raden, omdat het meer zuurstof op kantoor brengt. Als er te weinig zuurstof in een ruimte is krijgen mensen eerder hoofdpijn en worden ze sneller moe.

Gerelateerde berichten

Een glazen wand voor op kantoor: Het nieuwe tijdperk van transparantie en ruimtelijkheid

Een glazen wand voor op kantoor symboliseert meer dan alleen een fysieke scheiding tussen ruimtes. Het staat voor een moderne aanpak van...

Lees meer

Over ons

Lees onze publicaties voor de nodige inspiratie.

Contactgegevens

Via info @eckhart-kantoorinrichting.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden