Eckhart kantoorinrichting

Tips bij het inrichten van een kantoor

Geplaatst op

Het inrichten van een kantoor is een belangrijke taak die niet onderschat mag worden. Een goed ontworpen en vooral functioneel kantoor kan meewerken aan betere werkprestaties en humeur van de werknemers. Het is dan ook belangrijk dat hier creatief mee wordt omgegaan en je vooral geen saai en kaal pand indeelt. Voor een goed ingericht kantoor met de juiste meubels kun je terecht bij Kato. In deze blog behandelen we een aantal tips hoe je het beste je kantoor kunt inrichten en waar je rekening mee moet houden bij het creëren hiervan.

Een goed ontwerp is het halve werk

Voordat je meubels en accessoires koopt, is het eerst even belangrijk om een goed ontwerp voor de indeling van het pand te creëren. De indeling moet namelijk slim en logisch ingedeeld zijn. Zorg dat er bij de werkplekken per afdeling een keuken geplaatst staat waar de werknemers koffie en thee kunnen halen, en zorg voor een koel gedeelte voor eventuele etenswaren. Ook is het belangrijk om zeker bij grote panden genoeg toiletten te laten plaatsen. Houd hierbij ook rekening met genoeg deuren en vooral ramen. Bepaal daarna de stijl die je wilt uitstralen met je bedrijf.

Functionele werkruimtes

Het is ook belangrijk om functionele werkplekken in kaart te brengen naast de reguliere werkplekken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vergaderzalen, belcellen en creatieve ruimtes waar de werknemers samen kunnen sparren. Zorg ook dat er altijd een locatie is waar de werknemer zich kan terugtrekken op het moment dat het te rumoerig is op de werkvloer.

Natuurlijk licht

Veel natuurlijk licht is zeer belangrijk, het heeft een goede invloed op de werknemers en zorgt voor meer alertheid. Tevens helpt het sterk tegen vermoeidheid, wat snel kan komen als je de hele dag achter een computer zit. Probeer daarom zoveel mogelijk natuurlijk licht in je kantoorruimtes binnen te laten. Plaats werkplekken dicht bij ramen en maak gebruik van lichte kleuren op de muren en plafond om het licht meer te laten spreken. Mocht je een pand hebben waarbij dit moeilijk gaat? Investeer dan in kunstverlichting die evengoed een aangename sfeer creëert.

Goede kantoormeubelen

Als je meubels aanschaft moet je goed kijken wat een stoel en bureau te bieden hebben. Het is belangrijk om voor goede ergonomische meubels te kiezen. Zorg ervoor dat de stoelen genoeg verstelbare opties hebben, zodat de stoel voor iedereen naar wens gesteld kan zijn en niemand last van rugpijn krijgt. Voor een bureau is het verstandig om voor een verstelbaar bureau te gaan, waardoor werknemers zo nu en dan ook even kunnen staan tijdens het werk. Dit soort punten zijn belangrijk voor het welzijn en tevredenheid van je werknemers. Verder is het nog belangrijk om het kantoor met genoeg groen aan te kleden. Oftewel, genoeg planten en bloemen. Kleur en natuurelementen werken zeer positief op je humeur.

Gerelateerde berichten

Een glazen wand voor op kantoor: Het nieuwe tijdperk van transparantie en ruimtelijkheid

Een glazen wand voor op kantoor symboliseert meer dan alleen een fysieke scheiding tussen ruimtes. Het staat voor een moderne aanpak van...

Lees meer

Over ons

Lees onze publicaties voor de nodige inspiratie.

Contactgegevens

Via info @eckhart-kantoorinrichting.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden