De laatste jaren zijn er zeer veel stijlen ontstaan waar je gebruik van kan maken bij het inrichten van je kantoor. In principe maakt het niet uit of het gaat om een thuiskantoor of een kantoor in een commercieel pand. De moderne stijlen zijn aan de ene kant zakelijk, maar er is ook steeds meer ruimte voor wat warmte en voor een bepaalde twist die het zakelijke interieur een huiselijke uitstraling geeft. Dit laatste is dan bijvoorbeeld te zien in de verschillende gebieden waar mensen bij elkaar komen, bijvoorbeeld aan een vergadertafel of in de kantine. Juist dus de plekken waar het sociale aspect belangrijk is. In deze blog gaan we met je doornemen hoe jij een sfeervol en ecologisch verantwoorde kantoorinrichting kunt realiseren.

Zorg voor een goed klimaat

Wanneer we het hebben over een ecologisch verantwoord kantoor, dan is het niet alleen zo dat het kantoor een lage CO2-uitstoot moet hebben door bijvoorbeeld de juiste isolatietechnieken te gebruiken in het gebouw, zoals vloer-, plafond- en muurisolatie. Of wat te denken van dubbelglas? Maar het gaat er ook om dat het klimaat in het kantoor gezond is voor de mensen die er werken. Zo is het erg belangrijk om een goede ventilatie in de kantoorruimte te hebben. Dit kun je bereiken door de ramen open te zetten, maar ook een klimaatregelingssysteem in het pand is een goede oplossing. Vergeet ook niet het nodige groen in het kantoor te zetten. Een x-aantal planten in een kantoor zorgt ervoor dat de lucht op een natuurlijke manier gefilterd wordt.

Een sfeervolle interieurstijl voor je kantoor

Wanneer we kijken naar de functie van het kantoor en de nodige uitstraling die daarmee gepaard gaat, komen we al snel uit op een interessante conclusie: je zou het allerbeste twee stijlen kunnen mixen voor de inrichting van je kantoor. Wij denken dan aan de industriƫle stijl gemixt met de Scandinavische stijl. De industriƫle stijl zorgt voor de zakelijke look en de strakke uitstraling. Scandinavische elementen geven een bepaalde warmte aan de ruimten van je bedrijfspand. Zo wordt bereikt waar we het hierboven over hadden: de gebieden waarin de sociale interactie het meest belangrijk is, krijgen een huiselijke en warme sfeer.

Wil je meer weten over het inrichten van een interieur? Check dan zeker de volgende sites: https://www.blogbosses.nl/, https://www.tenderdesign.nl/ en https://www.nieuwlevenvooroudegebouwen.nl/. Je vindt er veel inspirationele voorbeelden.

Pin It on Pinterest