Rolluiken hebben verschillende voordelen. Zo zijn rolluiken isolerend, weren ze warmte, heb je meer privacy en zijn ze inbraakwerend. Veel mensen besluiten dan ook rolluiken aan te schaffen. Het is alleen wel van belang om ze goed te onderhouden, zodat je er jarenlang van kunt genieten. In deze blog vertellen we je meer over het schoonmaken van rolluiken.

Waarom je rolluiken schoonmaken?

Rolluiken worden voortdurend blootgesteld aan weer en wind. In Nederland valt er nogal vaak neerslag en waait het ook regelmatig hard. Door de weersomstandigheden in ons land is het van belang om je rolluiken schoon te houden en te maken. Een aantal keer per jaar schoonmaken is hierbij voldoende. Door ze regelmatig schoon te maken verleng je de levensduur van je rolluiken en zien ze er ook nog eens beter uit. Alleen hoe kun je ze het beste schoonmaken?

De buitenkant van rolluiken schoonmaken

Het is eenvoudig om je rolluiken aan de buitenkant schoon te maken. Een sopje is vaak al voldoende om de rolluiken er weer als nieuw uit te laten zien. We raden het hierbij aan om gewone allesreiniger te gebruiken in combinatie met een zachte spons. Je kunt het rolluik daarna weer droogmaken door middel van een zachte doek. Let op: gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen bij het maken van een sopje. Door dit soort schoonmaakmiddelen te gebruiken kun je schade toebrengen aan de rolluiken. Daarnaast is het geheel onnodig, aangezien allesreiniger al voldoende is om de rolluiken schoon te krijgen.

De binnenkant van rolluiken schoonmaken

Het is lastiger om de binnenkant van rolluiken schoon te maken. Dit komt doordat je lastiger bij deze plekken kunt en er juist aan de binnenkant meer vuil te vinden is. Toch is het wel erg belangrijk om ook de binnenkant van de rolluiken schoon te maken, aangezien het vuil zich anders gaat verplaatsen naar de buitenkant. Door de kap van de rolluiken te halen, kun je overal goed bij en krijg je ook de binnenkant van de rolluiken uiteindelijk schoon.

De bewegende delen schoonmaken

Naast de binnen- en buitenkant hebben rolluiken ook veel bewegende delen. Deze delen kun je insmeren met een niet vet smeermiddel. Een voorbeeld hiervan is teflonspray. Gebruik hiervoor geen vette smeermiddelen, aangezien deze middelen vuil juist aantrekken.

Pin It on Pinterest