Stel je hebt een startup en je wil een kantoor inrichten. In vele gevallen is het zo dat er niet veel geld in de kas zit om het kantoor in te richten. Natuurlijk moet je beschikken over de nodige IT-middelen, maar vaak kun je het af met een paar laptops en een telefoon. Het meubilair voor een gedegen kantoor tikt al snel aan. De kosten lopen snel op. In de blog vertellen we je hoe je deze kosten kunt drukken.

Belangrijkste materiaal

Om een interieur goedkoop compleet te maken voor een praktisch kantoor, heb je een belangrijk ingrediënt nodig: europallets. Het is namelijk mogelijk met deze pallets meubels voor je kantoor te maken en wel voor een fractie van de kosten die je kwijt zou zijn aan meubels gekocht bij een gespecialiseerde winkel voor kantoormeubelen. Maar hoe werkt het. Het is eigenlijk heel simpel, je moet een aantal zaken aanschaffen om de meubels te kunnen maken:

  • Europallets
  • Bevestigingsmaterialen als schroeven
  • Steigerbuizen
  • Wielen voor onderaan de steigerbuizen

Het is de bedoeling dat je bureaus, tafels en kasten maakt met behulp van deze zaken. Soms is het zelfs mogelijk om alleen met pallets kasten te maken zodat dit weer in werktijd scheelt, die je dan weer voor andere zaken kunt gebruiken.

Kosten

Het is lastig om aan te geven hoeveel de totale inrichting van je kantoor met palletmeubels kost, maar we kunnen je wel een indicatie geven:

Europallets kosten zo’n 10 euro per stuk en je hebt er 1 nodig voor een bureau. Een onderstel voor een bureau gemaakt van steigerbuizen met 4 wielen eronder kost rond de 70 euro wanneer je het zelf maakt. Steigerbuizen zijn rond de 4 euro per meter. Je kunt dus voor onder de honderd euro een bureau maken.

Op internet circuleren veel bouwtekeningen die eenvoudig uit te voeren zijn. Vaak heb je aan een boormachine en een paar schroeven genoeg om de klus te klaren. Voor een fractie van de kosten is het inrichtingsproject te realiseren. We raden je aan om de stoelen wel te bestellen bij een bedrijf, misschien zijn tweedehandsstoelen wel wat voor jou. Er zijn partijen die zich gespecialiseerd hebben in deze meubels.

Conclusie

Een kantoorinterieur van een startup moet vaak zo voordelig mogelijk ingericht worden. Dat kan heel mooi met palletmeubels. En je hebt ook de tijdgeest mee, want de industriële stijl (waar de pallets in passen) is tegenwoordig mateloos populair.

Meer lezen?

Wat is nu ecologisch in de bedrijfsvoering? En hoe richt je een klein interieur in voor een persoon? Check onze site met informatieve blog en ontdek meer.

Pin It on Pinterest