Eckhart kantoorinrichting

Optimaal de ruimte benutten, dat doe je zo!

Geplaatst op

Het hebben van een groot pand kan best uitdagend zijn om in te werken wanneer je veel personeel hebt. Zeker als er veel geluid bij komt kijken kan concentratie moeilijk zijn om te vinden. Daarom zijn systeemwanden goed om in te zetten, je kunt hiermee de ruimte opdelen in verschillende kamers waarin gewerkt kan worden. Niet alleen is het geluiddempend maar geeft het ook meer rust aan de mensen die er moeten werken. Ook is het vaak brandveiliger om kleinere ruimtes te hebben, de systeemwanden zorgen ervoor dat de verspreiding van vuur wordt vertraagd waardoor het gebouw veiliger is en mensen sneller de tijd hebben om buiten te komen.

Wees creatief met je pand

Je kunt met systeemwanden een interessante indeling creëren waarbij je verschillende ruimtes hebt. Er zijn glazen systeemwanden die je kunt plaatsen, maar ook dichte wanden. Deze kun je samen natuurlijk combineren of gaan voor volledig glas om toch een transparant en vooral ruimtelijk ogend gevoel op te wekken zodat mensen zich niet ingesloten voelen. Er zijn ook wanden waarop getekend kan worden, dit kan erg handig zijn voor brainstormsessies of om informatie door te geven. Je hebt meer ruimte om je ideeën op te schrijven, in plaats van een whiteboard, velletje papier of je computer. Dit biedt meer ruimte in je hoofd omdat je alles vrijuit kan laten op de muur.

Verschillende kamers met diverse doeleinden

Niet alleen is het fijn voor iedereen om een eigen werkplek te hebben, maar met systeemwanden kun je ook ruimtes maken waar mensen even de tijd kunnen nemen om tot rust te komen door bijvoorbeeld te gaan bidden of mediteren. Het aanbod van dit soort ruimtes aan je werknemers kan de productiviteit zeer snel verhogen omdat ze meer het gevoel krijgen alsof ze thuis zijn. Daarnaast geeft het een fijn gevoel om even vijf minuten je brein en je ogen te rusten voordat je weer verder gaat aan je drukke to-dolijst. Met systeemwanden kunnen heel veel kleine kamers worden gemaakt maar je kunt ook de ruimte opdelen in bijvoorbeeld drie grote ruimtes in een kantoorpand, een ruimte om te werken, om te lunchen en een ruimte voor meetings.

Gerelateerde berichten

Verbeter de productiviteit op de werkplek met een schoonmaakbedrijf

Schone en georganiseerde werkomgevingen zijn van vitaal belang voor het creëren van een ideale werkomgeving en hebben een directe evenredige invloed...

Lees meer

Over ons

Lees onze publicaties voor de nodige inspiratie.

Contactgegevens

Via info @eckhart-kantoorinrichting.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden