Het lichaamsgewicht is een belangrijke factor om rekening mee te houden bij de keuze van een nieuwe matras, met name voor zwaardere mensen. Mensen die relatief zwaar (meer dan 100 kilo) zijn hebben over het algemeen een matras nodig dat extra steun en demping biedt bij de drukpunten zoals de schouders, buik en heupen. In dit blog geven we je een keuzehulp om tot een ultieme nachtrust te komen. Welk matras voor zware mensen is voor jou geschikt?

Stevige matrassen al snel de beste optie voor zware mensen

Voor de meeste zware mensen zijn stevigere, dikkere matrassen de beste optie. De slaapoppervlakken van deze bedden bieden genoeg ‘weerstand’ om de wervelkolom goed uit te lijnen en de drukpunten te verlichten zonder al te veel doorzakken. Bovendien helpt een dikker matras om je makkelijker uit bed te laten komen: je staat al bijna rechtop als je uit bed stapt.

Welke eigenschappen en welk materiaal is het belangrijkste?

Een matras met de juiste eigenschappen zorgt voor een goede nachtrust voor zwaardere mensen. Hieronder geven we je in het kort per eigenschap aan wat het beste voor je is:

Koudschuim matras voor optimale koeling

Voor optimale koeling van je matras wordt voor zwaardere mensen een koudschuim matras geadviseerd. Over het algemeen behouden mensen met meer lichaamsmassa meer warmte. Dit kan een probleem zijn bij het slapen. Sommige matrassen, zoals traagschuim matrassen, houden warmte meer vast dan andere matrassen. Let er dus op dat als je het snel warm hebt, je kiest voor een matras dat goed ademt. Denk hierbij aan matrassen die gemaakt zijn van ademende materialen zoals koudschuim, katoen of latex.

De stevigheid van het matras

Bij het bepalen van de juiste stevigheid van een matras moet rekening worden gehouden met het gewicht van een slaper en de stijl van de slaper. Als je zwaarder dan gemiddeld bent, dan wordt een medium tot stevig matras geadviseerd. Dit zorgt ervoor dat het matras niet te ver doorzakt en voldoende weerstand biedt. Je moet verder rekening houden met je favoriete slaappositie. Slaap je vaak op je buik? Dan is een stevig matras de beste keuze. Zij- en combinatieslapers kiezen bij voorkeur voor een stevigheid van tussen medium en hard.

De dikte van het matras

Mensen die zwaarder dan 100 kilo zijn, hebben een matras van de juiste dikte nodig om ervoor te zorgen dat er voldoende lagen van ondersteuning en comfort aanwezig zijn. Het gaat hierbij niet om het aantal lagen, maar de dikte van de ondersteunende lagen. Zwaardere mensen worden aanbevolen om een matras met een dikte van minstens 22 cm te kiezen.

Stevige rand tegen uitzakken matras

Om het uitzakken van het matras te voorkomen, moet je letten op een goede randsteun. De randsteun voorkomt door de hoge compressie dat het matras te ver inzakt. Meer gewicht veroorzaakt meer compressie en zware slapers hebben extra ondersteuning nodig om doorzakken aan de randen van de matras te voorkomen.

Er komt dus best wat bij kijken om een matras te kiezen voor zwaardere mensen. Doe zelf goed onderzoek naar de mogelijkheden en neem bij vragen altijd contact op met een matrasexpert die ervaring heeft met matrassen voor zwaardere mensen, zoals Matrassenman.nl. Je weet dan zeker dat je matras precies bij jou past en jarenlang meegaat. Happy shopping!

Pin It on Pinterest