De kappersstoel, hoeveel mensen zullen daar per jaar in plaatsnemen? Waarschijnlijk een groot aantal, wat inhoudt dat een goede kappersstoel tegen een stootje kunnen. Bovenal moet ie comfort bieden en bijdragen aan de uitstraling van de salon.

In de watten leggen

Behalve de schaar is de kappersstoel wellicht het belangrijkste onderdeel van elke kapsalon. Een goede kappersstoel kan het verschil maken. Bovendien moet de kappersstoel zowel tegemoetkomen aan de wensen die de kapper heeft voor gebruik om de klant goed te knippen én voor het comfort van de klant.  Want de klant wil en moet tegenwoordig in de kapsalon in de watten gelegd worden. Dit kan al door een goede stoel aan te bieden. Omdat de concurrentie moordend is, kan een weinig comfortabel zittende kappersstoel een klant al doen besluiten zijn heil voortaan elders te zoeken. Want op elke hoek van de straat is zo ongeveer een kapsalon gevestigd. Kappersstoelen hebben daarnaast ook nog een belangrijke rol in de uitstraling van de salon.

Verstelbare kappersstoel: stevig en praktisch

Je onderscheidt grofweg drie soorten kappersstoelen: die voor de man en de vrouw, de typische barbierstoel en de stoel speciaal voor kinderen. De stoelen zijn er in zowel vaste uitvoering als in de stoelen die je om de as kunt draaien en kunnen in hoogte versteld worden middels een voetpomp of een geautomatiseerde pomp. De barbierstoel is een stoel waarbij de neksteun naar achteren geplaatst kan worden. Op die manier kan de baard beter verzorgd worden, bepaald niet onbelangrijk voor een barbier. In alles geldt dat een verstelbare kappersstoel zowel stevig als praktisch moet zijn en daarnaast nog iets moet uitstralen.

Kiezen van de stoel is heus maatwerk geworden

De meeste kappersstoelen zijn te stofferen in verschillende kleuren en dessins, om deze zodanig te personaliseren hoe je maar wilt. Zo kies je bijvoorbeeld voor roestvrijstalen schijfvoeten en aluminium kruisvoeten als je dat wenst. Want het kiezen van een goede kappersstoel is heus maatwerk geworden. Meestal zijn de kappersstoelen uitgevoerd in leder. Dit heeft en uitstraling en bovendien is het eenvoudig schoon te houden, ook bepaald niet onbelangrijk uiteraard.

Stoel om de kinderen rustig te houden

De uitstraling van de stoel is van minder belang voor de stoel voor kinderen. Die, de kinderen dus, moeten gewoon gedurende de knipbeurt rustig gehouden. Daarom zijn de stoelen vaak gemaakt in de vorm van een auto en kunnen de kinderen bijvoorbeeld een stuur hanteren. Het valt voor jonge kinderen nog niet mee om een kwartiertje stil op een stoel te zitten, vandaar dat er ook middels de kappersstoel getracht worden het kind af te leiden.

Ergonomische werkhouding

De kapper zelf kan gebruik maken van een kapperskruk, ook we zadelkruk genoemd. Dit is een kruk op wielen zonder rugleuning en met een zitting in de vorm van een zadel. De zadelkruk garandeert een ergonomische werkhouding en niet voor niets wordt deze kruk ondertussen ook door fysiotherapeuten en chiropractors aangeraden en kan zelfs thuis prima gebruikt worden. De zadelkrukken en kapperskrukken moeten de kappers en kapsters in vorm houden.

Pin It on Pinterest