We gaan steeds vaker vanuit huis werken. Omdat het simpelweg fijner werkt of omdat het simpelweg handiger is. Wat de reden ook mag zijn, het is belangrijk dat je je goed kunt concentreren en dat de ruimte zo is ingedeeld dat je lekker kunt werken. Maak je geen zorgen, dit betekent niet dat je werkplek dusdanig functioneel wordt dat het er niet meer stylish uit ziet!

Werken in de jungle

Naast het feit dat we werkgever of werknemer zijn en we onze dagelijkse taken uit moeten voeren, blijven we ook nog steeds allemaal mens. Als mens hebben natuur en frisse lucht nodig. Omdat het wat lastiger is om veel tijd gedurende dag buiten te spenderen, zullen we het effect moeten nabootsen. Gelukkig is dat erg makkelijk! Door veel planten te plaatsen in je werkomgeving zorg je ervoor dat je toch een beetje het gevoel van natuur om je heen hebt. Je kunt er voor kiezen om je met meerdere kleine plantjes te omringen of juist met een paar hele grote! Door te kiezen voor autoverhuur, kun je er voor zorgen dat je een laadruimte hebt die groot genoeg is om een aantal mooie bananenplanten in mee naar je werkplek te nemen. Planten zorgen er ook voor dat de lucht zuiver blijft, win-win!

Opgeruimd en inspirerend

Het is ook erg belangrijk om in een ruimte te werken die overzichtelijk is. Je spullen ordenen is daarom cruciaal. Heb je veel kastjes en bakjes waar alles in zit? Dan is het een goed idee om een grote kast te overwegen waar je alles georganiseerd kunt opruimen. Door te kiezen voor een busje huren krijg je alle nieuwe meubelen gemakkelijk thuis! Voor de dagelijkse inspiratie die we allemaal nodig hebben, kun je kiezen voor een visual moodboard. Hier kun je je dagelijkse to-do’s op kwijt en kun je deze aanvullen met foto’s, quotes, artikelen en behaalde resultaten om je gemotiveerd te houden!

En toen was er licht

Om je goed te kunnen blijven heb je veel licht nodig! Bij voorkeur natuurlijk licht. Niet alleen heb je licht nodig om wakker te blijven en niet in slaap te vallen, maar ook om goed te kunnen werken. Wanneer je in een ruimte met veel licht werkt bespaar je je ogen veel energie, omdat je gemakkelijk dingen kunt opzoeken en kunt lezen. En we weten allemaal dat je je energie goed kunt gebruiken wanneer je veel op de planning hebt staan!

Pin It on Pinterest