Jaarlijks vinden er zo’n twintig tot dertigduizend bedrijfsverhuizingen plaatsen. Om dit allemaal in goede banen te lijden, is er een hoop coördinatie en planning nodig. In dit blog geven we je tips over hoe je je zakelijke verhuizing het beste kunt plannen en wat er allemaal bij komt kijken.

Kies een geschikte bedrijfsruimte

Belangrijk is om eerst een projectcoördinator aan te stellen voor de bedrijfsverhuizing. In overleg met deze persoon kun je een budget bepalen welke je nodig denkt te hebben voor de verhuizing. Je begint met het kiezen van een geschikte bedrijfsruimte om naar toe te verhuizen: is deze voorzien van alles wat je nodig hebt? Stel jezelf daarbij de volgende vragen: Is het pand groot genoeg? Is er voldoende parkeerruimte? Hoe ziet de showroom en de receptie eruit? Zijn er sanitaire voorzieningen? Wanneer je al je wensen op een rij hebt gezet en je deze allemaal hebt kunnen afvinken, weet je dat je voor het goede pand gekozen hebt.

Het inrichten van de nieuwe bedrijfsruimte

Vaak wordt er gekozen voor een bedrijfsverhuizing omdat het oude pand te klein is geworden. Bedenk dus of je nieuwe spullen moet kopen voor je nieuwe pand, zoals bureaus, kasten, monitors en opslagruimte. Ook is het belangrijk om, voordat je je spullen naar het nieuwe pand verhuisd, te kijken of de huidige staat van het interieur voldoende is om mee te werken; moet er vloerbekleding vervangen worden? Werkt de verlichting overal? Belangrijk is om dit soort vragen voor de verhuizing al te bedenken. Het is namelijk erg storend voor je werknemers om na de verhuizing nog gestoord te worden door werkzaamheden die voor de verhuizing al gedaan hadden moeten worden.

De verhuizing zelf

Wanneer het eindelijk zover is om de verhuizing in gang te zetten, is het belangrijk om je huidige huurovereenkomst te beëindigen. Soms moet dit maanden van tevoren, dus houdt hier rekening mee. Het is aan te raden om een verhuisbedrijf in te schakelen, aangezien een bedrijfsverhuizing vaak veel groter en complexer is dan een reguliere verhuizing. Het verhuisbedrijf zorgt er vervolgens voor dat alles in goede banen loopt en alle spullen op de juiste plek terecht komt. Soms is het ook handig om tijdelijk spullen op te slaan in een zeecontainer, welke vaak eenvoudig te huur zijn.

Pin It on Pinterest