Eckhart kantoorinrichting

Is het slim om een waterontharder te kopen?

Geplaatst op

Er zijn in Nederland best wel een aantal mensen die problemen hebben met hard water, dit is water wel veel kalk in zit en dat komt uiteindelijk in apparaten terecht waar een flink hoeveelheid water doorheen stroomt en waarin verwarmingselementen zitten. Deze elementen trekken de kalk aan en gaan minder goed werken door al die kalkaanslag. In deze tekst nemen we een aantal kalkaanslag preventiestrategieën met je door, dus lees snel verder en doe er je voordeel mee.

Waterontkalker kopen een goed idee?

Apparaten die je kunnen helpen de kalkaanslag te verminderen of helemaal weg te nemen en zo te zorgen dat apparaten water doorheen gaat, zoals vaatwassers, wasmachines, koffiezetapparaten, waterkokers, niet vol komen te zitten met kalkaanslag en zo ook minder gaan presteren.

We noemen deze apparaten waterontharders of ook wel waterontkalkers. In sommige gevallen ontkalken ze niet, maar zorgen ze er wel voor dat de kalk opgelost blijft zitten in het water. Dit is namelijk het geval bij de magnetische waterontharder die met magnetische straling ervoor zorgt dat kalk opgelost blijft zitten in het water en zich niet hecht aan de apparaten waar het doorheen stroomt.

Het is slim een waterontharder aan te schaffen, want apparaten gaan gewoon een stuk langer mee en werken veel beter wanneer er geen kalkaanslag in zit.

Heeft een waterontharder veel onderhoud nodig?

Wanneer je kiest voor een magnetische waterontharder, dan heb je hier geen onderhoud aan, deze kun je aansluiten op de hoofdleiding in de meterkast. Dat is eigenlijk het enige wat je hoeft te doen, de waterontharder doet het werk met zijn magneten. Je zult zeker gaan profiteren van zacht water.

Wanneer je een waterontharder koopt met een ionenwisselaar en een zoutreservoir, dan is het onvermijdelijk dat je uiteindelijk onderhoud moet plegen aan de waterontharder, bijvoorbeeld het zoutreservoir verversen.

We raden aan om te gaan voor de magnetische waterontharder omdat het zout van de ionische waterontharder in het milieu terecht kan komen, dit is niet goed omdat het voor verzilting zorgt en zoetwater vermindert in het milieu.

Gerelateerde berichten

Verbeter de productiviteit op de werkplek met een schoonmaakbedrijf

Schone en georganiseerde werkomgevingen zijn van vitaal belang voor het creëren van een ideale werkomgeving en hebben een directe evenredige invloed...

Lees meer

Over ons

Lees onze publicaties voor de nodige inspiratie.

Contactgegevens

Via info @eckhart-kantoorinrichting.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden