Het inrichten van een bedrijfspand kost veel tijd, waarbij je rekening moet houden met allerlei details, zoals het aanschaffen van jaloezieën. Je kunt hierbij kiezen uit allerlei soorten materialen, maar er wordt voornamelijk gekozen voor houten jaloezieën en aluminium jaloezieën. Beide types hebben zo hun voor- en nadelen.

Voordelen van houten jaloezieën

In tegenstelling tot stoffen jaloezieën zien houten jaloezieën er meer “ingebouwd” uit en worden ze een onderdeel van de structuur van het huis – bijna als een meubelstuk of kastruimte.  De warmte van het hout kan dimensie en rijkdom toevoegen aan ruimtes met weinig ander hout in de kamer.  Houten jaloezieën zijn er in een scala aan kleuren, afwerkingen en schoepenmaten om in elk interieur te passen. En ze bieden een verbazingwekkende flexibiliteit aan het raam: ze kunnen worden verhoogd en verlaagd om het uitzicht en het lichtniveau in de kamer aan te passen, en de lamellen kunnen worden geopend en gesloten om het lichtniveau en de privacy verder aan te passen.

Bovendien is hout een natuurlijk product, wat betekent dat variaties in nerfpatroon en kleur waarschijnlijk zijn.  Hout kan ook uitzetten en krimpen met veranderingen in vocht, wat kan leiden tot verdraaiing en kromtrekken van de lamellen – vooral bij houten jaloezieën van lagere kwaliteit.  Deze eigenschap maakt hen slechte keuzes voor gebieden met een hoog vochtgehalte, zoals ramen boven badkuipen, in douches of boven gootstenen.

Voordelen van aluminium jaloezieën

Aluminium jaloezieën zijn een van de meest voordelige raamdecoraties op de markt – een duidelijk pluspunt als je je ramen op een budget moet afdekken.  Echter, hun betaalbare prijs is niet hun enige voordeel.  Het kleurenpalet van aluminium jaloezieën is een van hun belangrijkste troeven (afgezien van hun betaalbaarheid).  Ze zijn verkrijgbaar in honderden kleuren, van basis wit tot metallic brons, zodat je voor elk decor een kleur kunt vinden.  Upgrade opties zoals de toevoeging van decoratieve tapes maken ze zowel modieus als betaalbaar.

Aluminium jaloezieën kunnen zeer duurzaam zijn, vooral als je jaloezieën van goede kwaliteit koopt.  Bovendien zijn ze bestand tegen vocht, waardoor ze een goede keuze zijn voor ruimtes zoals keukens en badkamers.  Sommige fabrikanten maken ook hun aluminium lamellen van maximaal 95% gerecycled metaal, dat is een groot gebruik van middelen.

Pin It on Pinterest