Eckhart kantoorinrichting

Hoe zonnepanelen jouw bedrijf geld kunnen besparen

Geplaatst op

Bij elk bedrijf wordt er regelmatig gekeken naar de begroting en een financieel plan om te groeien. Wanneer er gekeken wordt naar maandelijkse opbrengsten en uitgaven dan zal er in eerste instantie misschien niet gelijk gedacht worden aan zonnepanelen. Dit aspect willen we je graag meegeven als bedrijf. De meeste bedrijven verbruiken veel energie om de productie te faciliteren. Zonnepanelen zijn een dure investering, maar verdienen zichzelf altijd terug en zullen op de lange termijn enorme voordelen met zich meebrengen. Ontdek hoe dit in zijn werking gaat.

 

Winst van zonnepanelen

Uit onderzoek is gebleken dat de kosten voor energie significant dalen nadat het bedrijf is gestart met zelfvoorzienende energiewinning. Dat is uiteraard logisch omdat je de energiemaatschappij minder betaalt omdat je simpelweg minder van hun energie verbruikt. Zonnepanelen leveren jaarlijks veel energie op dat je bedrijf dus goed kan gebruiken. De kosten voor het investeren in zonnepanelen heb je binnen enkele jaren al terugverdiend. Begin dus snel met het begroten van zonnepanelen en ervaar al snel de financiële voordelen op maandelijkse basis.

 

Zonnepanelen financieren

Het is dus duidelijk dat zonnepanelen zichzelf op termijn terugverdienen. Echter, moet je wel de middelen hebben om zo’n project op te zetten en te kunnen begroten. Hoe realiseer je dit precies? Je kunt ervoor kiezen om stelselmatig zonnepanelen bij te zetten. Daarnaast biedt de overheid ook hulp aan. Er zijn maar liefst 5 verschillende regelingen die je als bedrijf kan treffen. 4 van de 5 zijn regelingen waarvan je kosten van de belasting mag aftrekken, dit levert belastingvoordeel op. Daarnaast kun je in aanmerkingen komen voor een exploitatieregeling. Dit betekent dat je geld toe krijgt voor al de opgewekte stroom. Ga op onderzoek uit en ontdek voor welke regeling jouw bedrijf in aanmerking komt.

 

Zonnepanelen laten plaatsen in Dokkum

Laat zonnepanelen aanleggen op jouw bedrijfspand. Ga in gesprek met je lokale zonnepanelenspecialist. Zoals APSolar, de specialist in zonnepanelen in Dokkum en omstreken. Zo wordt er een plan op maat gemaakt. Afhankelijk van de ligging van het dak van je pand wordt er gekeken hoeveel en waar de zonnepanelen geplaatst kunnen worden voor het maximale rendement.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze publicaties voor de nodige inspiratie.

Contactgegevens

Via info @eckhart-kantoorinrichting.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden