Er zijn veel mensen die op het moment thuis werken. Het is de verwachting dat er in een aantal beroepsgroepen het thuiswerken ook na de coronacrisis in enige vorm zal blijven bestaan. In dat geval is het belangrijk dat je een ergonomische en prettige werkplek hebt aan huis. In deze blog willen we je daarom een aantal tips geven voor een prettige kantoorruimte.

Tip #1: zorg voor een eigen werkplek

Het aantal mensen dat in Nederland alleen woont, dus niet met ouders, een partner of een gezin, is relatief klein. Dat betekent dus dat je je woonruimte moet delen met anderen. Dat kan gezellig zijn, maar het kan ook voor veel afleiding zorgen. Om ervoor te zorgen dat je je goed kunt concentreren is het daarom erg prettig om een eigen werkplek te hebben, het liefst in een kamer waar je de deur achter je dicht kunt doen. Dat betekent wel dat je hier voldoende woonruimte voor nodig hebt in huis. Ben je op zoek naar een nieuwe woning die in dit nieuwe normaal kan voldoen aan de eisen? Neem dan contact op met Kappelle. Deze makelaar in Het Gooi kan je criteria meenemen tijdens je huizenjacht.

Tip #2: zorg voor een prettige bureaustoel

Een goede bureaustoel is erg belangrijk wanneer het gaat om het behouden van een goede lichaamshouding en een ontspannen manier van werken. Veel mensen werken nu aan de keukentafel met een bijbehorende stoel. Deze kan misschien lekker zitten voor een gezellig etentje met vrienden en familie, maar het zit toch letterlijk anders wanneer je hier 8 uur op een dag moet zitten. In dat geval doe je er goed aan om een bureaustoel aan te schaffen die niet alleen je rug, maar ook je productiviteit in goede conditie houdt.

Tip #3: zorg voor een goede laptop of computer

Het werken aan huis betekent ook dat je alle werkzaamheden die je voorheen altijd op kantoor deed, nu thuis moet kunnen uitvoeren. Dat betekent dus dat ook je apparatuur adequaat moet zijn. Je zult merken, wanneer je een trage pc hebt of een laptop die zijn beste tijd al heeft gehad, dat je ook sneller gefrustreerd zal raken waardoor je misschien met meer tegenzin achter je bureau gaat zitten. Vraag daarom aan je werkgever of je een laptop of pc van de zaak mag lenen of investeer in een nieuwe computer die je ook voor priv├ęgebruik met meer plezier kunt gebruiken.

Pin It on Pinterest