Een gietvloer aan laten leggen is een flinke investering. Een gietvloer geniet veel voordelen. Daarnaast geeft een gietvloer in je woning of in het bedrijfspand een strakke uitstraling. Het onderhouden en het schoonhouden van een gietvloer vergt enige inspanning, maar dit is uiteindelijk goed te doen. Lees verder welke tips je kunt gebruiken om je gietvloer door de jaren heen zo goed als nieuw te houden.

Waarom veel aandacht besteden aan je gietvloer?

Een net nieuwe gelegde gietvloer ziet er mooi schoon en strak uit. Dit wil je natuurlijk zo lang mogelijk behouden. Een gietvloer is enigszins goed schoon te houden, maar dit vereist wel de noodzakelijke aandacht. Wanneer je viezigheid te lang laat liggen, dan heb je kans dat dit permanent zijn vlekken achterlaat en heb je kans dat vuil gaat schuren en leid tot krassen. Deze zijn lastig te herstellen en dat zou erg zonde zijn. Met de juiste consistente aandacht behoud je langdurig een mooie en strakke vloer.

De opbouw gietvloeren

Om je gietvloer goed schoon te houden is het belangrijk om de opbouw van de gietvloer te leren kennen. Er bestaan namelijk diverse soorten gietvloeren, waarbij enkele een andere benadering nodig hebben of juist extra onderhoud.

Bij veel industrie bedrijven zijn gietvloeren gelegd omdat ze naadloos zijn en goed werend tegen vloeistof. Voor ruimtes waarbij hygiëne belangrijk is zijn deze vloeren optimaal en is het belangrijk dat dit regelmatig schoon gehouden wordt.

Gietvloeren kunnen ook uitgerust worden in combinatie met een vloerverwarming. De gietvloer verspreid geleidelijk de warmte en houdt deze ook goed vast. Een efficiënte manier van een kamer of ruimte verwarmen.

Het schoonhouden van de gietvloer

Om de gietvloer grondig schoon te maken is het belangrijk dat alle losse vuil, zoals korreltjes zand en etensresten zijn opgeruimd. Maak dus eerst gebruik van de stofzuiger en neem de oppervlakte van de gietvloer goed af. Je kunt vervolgens overgaan tot het gebruik van een dweil en de vloer opnieuw afnemen. Je hoeft hierbij niet perse schoonmaak middelen te gebruiken. Mocht je dit wel van plan zijn, zorg er dan voor dat deze geen zeepresten bevatten. Anders heb je een grote kans dat je alsnog vlekken of strepen veroorzaakt op de gietvloer.

De voordelen van een gietvloer

Wanneer je twijfelt over het laten leggen van een gietvloer, dan kun je de volgende belangrijkste voordelen in overweging nemen:

  • Gietvloeren zijn hygiënisch
  • Weinig inspanning bij het schoonmaken
  • Gietvloeren zijn goed te onderhouden
  • Goed en efficiënt te combineren met vloerverwarming
  • Lange levensduur, mits goed onderhouden
  • Strakke uitstraling

Je kunt een gietvloer dus gaan aanschaffen om de strakke design voor thuis. Als bedrijf heb je met een gietvloer een makkelijk te onderhouden en hygiënische werkvloer.

Pin It on Pinterest