Er wordt jaarlijks behoorlijk wat tijd besteed in de bedrijfskeuken. Het kan zijn dat je bedrijf maaltijden voor medewerkers laat maken, maar het kan ook zo zijn dat het voornamelijk gaat om het zetten van koffie voor medewerkers en gasten. Hoe het ook zij, de bedrijfskeuken wordt het hele jaar door gebruikt en moet dus in een goede staat of conditie blijven. Wanneer je er niets aan doet dan is het mogelijk dat kalkaanslag roet in het eten gaat gooien. 

Een anti kalk strategie op kantoor is daarom een goede manier om de bedrijfskeuken netjes te houden. We nemen een aantal overwegingen hierover met je door. 

Waarom kalkaanslag in de bedrijfskeuken een probleem is?

Een bedrijfskeuken heeft vaak de beschikking over dure apparatuur waarmee bijvoorbeeld gerechten gemaakt kunnen worden, de vaat schoongemaakt kan worden of men maakt er gebruik van dure keukenapparaten als koffiezetapparaten. Wanneer je er niets aan doet, dan heeft kalkaanslag vrij spel en kan in deze apparaten gaan zitten. Dat lijkt op het eerste oog niet zo’n probleem, maar wanneer je kijkt naar de vernietigende werking van kalkaanslag, dan wordt het in één keer duidelijk dat het wel degelijk een probleem is. 

Wanneer kalkaanslag zich ophoopt in apparaten, dan zien we in de regel dat deze machines minder goed gaan presteren, meer energie gaan vreten en uiteindelijk ook sneller stuk gaan. Gelukkig kun je dit voorkomen. 

Wat kun je doen tegen kalkaanslag?

Het is mogelijk om kalkaanslag te voorkomen door te kiezen voor een waterontharder, die zorgt ervoor dat de mineralen in water ligt niet in apparaten gaan afzetten in de vorm van kalkaanslag. De meeste waterontharders halen de mineralen uit het water, maar wij raden juist aan om een waterontharder aan te schaffen die de mineralen in het water opgelost laat zitten. We hebben het dan over een magnetische waterontharder. Deze geniet de voorkeur boven de waterontharders die bijvoorbeeld met een zoutreservoir werken, dit zout komt uiteindelijk in het zoete drinkwater terecht waar mensen en dieren van afhankelijk zijn en dat willen we niet. Dus wil je als ondernemer in je kalkaanslag bestrijden en ook nog eens een keer ecologisch te werk gaan, dan raden we zeker aan om te gaan voor een waterontharder die werkt met magnetische straling.

Pin It on Pinterest