Wanneer we een uitje organiseren of een ruimte gaan inrichten denken we meestal na over het budget. In deze blog gaan we het hebben over het inrichten van je werkplek voor op kantoor of thuis. We richten ons voornamelijk op de praktische kant. Een mooi aangeklede werkplek is natuurlijk superfijn, maar je hebt er uiteindelijk niks aan als de essentiële zaken die jouw werk aangenaam maken ontbreken. 

Wat moet je prioriteit geven?

We behandelen de meest belangrijkste aspecten wat een werkplek moet bevatten. Dit start met het afstellen van je zitplek en bureau. Dit moet ergonomisch ingericht zijn, wat veel voordelen zal bieden op de lange termijn. Aangezien je meestal rond de 8 uur per dag aan het werk bent, is de houding die je aanneemt behoorlijk belangrijk. Een foutieve houding zorgt voor lange termijn fysieke klachten en kunnen zelfs tot gezondheidsklachten leiden. Uit onderzoek is gebleken dat afwisseling de oplossing is. Dit betekent voldoende pauzemomenten en voldoende afwisseling van je werkhouding. Dit bereik je het beste door een zit-sta bureau te bestellen en deze in gebruik te nemen. Hiermee zorg je dat jouw bureau tot de perfecte hoogte is afgesteld. Wissel de werkhouding af door op een dag een half uur tot een uur staand te werken.

Werkapparatuur

Het tweede aspect is uiteraard de apparatuur waar je mee gaat werken. Op kantoor werken we veelvuldig met allerlei computersystemen. Het gaat erom dat de basis hiervan in orde is. Dat betekent een up-to-date computer, softwarepakketten en uitstekende verbindingen, zoals internet. Hier hoort natuurlijk een uitstekend beeld of beeldschermen bij. Zodra dit in orde is kun je zo optimaal mogelijk werken. Niemand zit natuurlijk te wachten op verouderde systemen die veel te lang duren over het opstarten en programma’s die eeuwig doen om je werk te laden.

Aankleding werkplek

Nadat de basis is gelegd is het tijd om na te denken over de aankleding van je werkplek. Denk hierbij aan voldoende verlichting, een plek voor je kantoorartikelen en aan het personaliseren van de werkplek. Het personaliseren is vaak een onderschatte factor. Hierdoor maak je juist je werkplek echt je eigen plek. Met foto’s, planten of andere versieringen aan de muur kom je al een heel eind. Een blik hiernaar kan extra motivatie geven. Daarnaast hoe meer je op je gemak voelt op je werkplek hoe productiever je bent.

Pin It on Pinterest