Je hebt je keuze al gemaakt: je gaat voor een traagschuim matras. Het is nu zaak dat je het beste traagschuim matras kiest dat perfect bij jou past. Deze matrassen verschillen niet alleen in prijs, maar ook in hardheid en kwaliteit. In deze keuzegids leggen we je uit waar je op moet letten bij de aankoop van een nieuw traagschuim matras.

De voordelen van traagschuim matrassen

Naast de schuimkwaliteit en matrasconstructie zijn dit nog een paar andere overwegingen die je kunnen helpen om te bepalen welk traagschuim matras geschikt voor je is.

Verlicht gewrichtspijn in de heup, schouder en rug

Een traagschuim matras vormt zich volledig naar de contouren van jouw lichaam. Dit helpt de wervelkolom op één lijn te houden en de druk op gevoelige gewrichten te verminderen. Daarom wordt het vaak aanbevolen voor mensen die last hebben van rugpijn. Als je vaak last van rugpijn hebt dan raden we aan om een medium stevig traagschuim matras te kiezen. Deze helpen het beste om je te ontzien van pijn in de rug tijdens je slaap.

Traagschuim is beschikbare in verschillende prijsklassen

Traagschuim matrassen zijn over het algemeen tegen relatief scherpe tarieven verkrijgen. Ze zijn goedkoper dan latex en gel matrassen, maar hebben vrijwel dezelfde druk verlagende werking. De prijs hangt vaak ook af van de densiteit van het traagschuim. Lees je dus goed in in de benodigde materialen en eigenschappen, zodat je niet voor overbodige luxe betaalt. Verdiep je ook in reviews op het internet over een bepaald matras om zo je goede gevoel te verifiëren. Dat is de beste manier om er zeker van te zijn dat je nog jaren tevreden zult zijn met je matras.

De eerste stap naar het beste traagschuim matras

Begin bij het afwegen van matrassen welke dichtheid, ook wel densiteit genoemd, te bepalen. De densiteit drukt men uit in een aantal kubieke meters. Hoe hoger de dichtheid, hoe meer steunend het schuim en hoe duurzamer het matras. Meestal zijn matrassen met een hogere densiteit ook duurder dan matras met een lagere densiteit. We adviseren om eerder voor een hogere densiteit te gaan, omdat deze matrassen relatief langer meegaan.

Het comfortniveau van een traagschuim matras

Bekijk daarna het aangegeven comfort van het traagschuim matras waar je oog op is gevallen. Het comfortniveau dat je kiest is grotendeels een kwestie van persoonlijke voorkeur – wat voor de ene persoon zacht aanvoelt kan voor de andere persoon keihard aanvoelen. In de regel kiezen zware mensen bij voorkeur voor een wat steviger slaapcomfort. Hierdoor zorg je ervoor dat je voldoende ondersteuning krijgt tijdens je nachtrust. Lichtere mensen hebben over het algemeen voldoende aan een wat zachter slaapcomfort.

Let op: traagschuim matrassen zijn over het algemeen al zachter dan koudschuim matrassen!

Aanvullende opties in je traagschuim matras waar je op moet letten

De meeste matrassen hebben extra functies die kunnen meespelen in je keuze. Zo zijn er combimatrassen met gel die voor extra verkoeling zorgen. Traagschuim matrassen staan bekend dat ze warmte erg goed vasthouden. Heb je het snel warm, maar je wil wel een druk verlichtend traagschuim matras? Dan is een traagschuim matras met gel-laag een welkome toevoeging. Let er ook op of je matras een anti-allergische tijk heeft. Dit voorkomt allergische reacties en verhoogt het slaapcomfort.

Pin It on Pinterest