We gaan je vertellen wat je kunt doen aan huiszwam. In deze tekst staat centraal preventie en bestrijding. Veel mensen hebben er jaarlijks last van, namelijk huiszwam in huis die het hout van hun woning opeet. Gelukkig zijn er dingen die je kunt doen om deze zwam uit huis te verwijderen of zelfs te voorkomen dat deze zwam op visite komt. Lees snel verder en doe je voordeel met de handige tips die we voor je verzameld hebben. We beloven je dat we in deze blog niet een eind weg zullen zwammen…

Preventieve maatregelen tegen zwam

Er zijn een aantal maatregelen die je thuis kunt nemen als je huiszwam wilt voorkomen. Het is heel erg belangrijk dat er voldoende ventilatie is in kamers waar een bepaalde vochtigheid is, zo’n 70% of meer luchtvochtigheid en een temperatuur die tussen de 10 en 23 graden ligt. Dit is een set van condities waar de huiszwam heel gemakkelijk in groei. Het is dus erg belangrijk dat je voldoende ventilatie hebt en dat ruimtes niet te vochtig zijn.

Het is goed om af en toe even te controleren of je houten vloer aan de onderkant niet aangetast is door de huiszwam. 

Huiszwam bestrijden 

Het is ook mogelijk om huiszwam te bestrijden die zich al op de houten structuren van je woning genesteld heeft. Wij raden je aan om altijd te gaan voor een professional die je hierin kan ondersteunen. Het bestrijden van huiszwam is een specialistisch werkje dat de nodige kennis vraagt om de resultaten goed te laten zijn. 

Bij de bestrijding van huiszwam wordt het aangetaste materiaal weggehaald en daarna behandeld met chemicaliĆ«n. Wanneer dit op een juiste manier gebeurt, dan zal de zwam niet teruggekregen. Natuurlijk is het dan wel belangrijk om de verschillende preventieve maatregelen altijd in het achterhoofd te houden om een terugkeer op andere plaatsen in huis te voorkomen. 

Pin It on Pinterest