Door de gevolgen van COVID-19 werken Nederlanders massaal thuis. Dit heeft gezorgd voor de nodige aanpassingen om een fijn werkomgeving te creëren. Waar sommige mensen een complete kantoorkamer hebben ingericht zullen anderen het moeten doen met een bureautje op de slaapkamer. Hoe dan ook vergt thuiswerken voor alle werknemers voor de nodige aanpassingen. Een veilige werkomgeving, zowel thuis als op locatie, wordt gestimuleerd wanneer bedrijven beschikken over iso 45001. Dit is een certificaat voor gezond en veilig werken. Daarnaast zijn er nog diverse andere mogelijkheden om thuiswerken een stuk fijner te maken. Je thuiskantoor upgraden kan je gemakkelijk doen op de volgende manieren.

Werkplek, Werkruimte, Kantoor Aan Huis, Kantoor, Desk

Rustige omgeving

Werken in een rumoerige omgeving is voor bijna niemand prettig. Gestoord worden tijdens een call, of de kinderen die aandacht willen terwijl je je probeert te concentreren is niet bevorderlijk voor je werkervaring thuis. Probeer daarom een aparte ruimte in te richten waar jij thuis aan het werk kan. Maak duidelijke afspraken met je huisgenoten of partner over wanneer ze je mogen storen. Voor kinderen helpt het door een briefje op de deur te plakken op momenten dat je niet gestoord wil worden. Leg je kinderen daarbij uit waarom dat belangrijk is en geef ze buiten kantooruren natuurlijk de aandacht die ze verdienen. Helaas beschikt niet iedereen over de luxe voor een aparte werkkamer in huis. In dat geval kan je eens kijken of je een kantoorkamer kan huren. Momenteel zijn er veel kantoren en hotels leeg, die de mogelijkheid bieden tot het huren van kamers om in te werken.

Werkcomfort

Veel mensen spenderen 40 uur per week achter een laptop en dit kan zorgen voor de nodige klachten aan het lichaam. Zeker wanneer je niet in een juiste houding zit wanneer je aan het werk bent kan dit voor korte en lange termijn vervelende gevolgen hebben. Investeer daarom in een instelbaar bureau, en bureaustoel. Daarbij is een extra scherm, los toetsenbord en een aparte muis ook eigenlijk onmisbaar.

Nieuwe technologie

Voor een perfecte werkervaring thuis kan je ook gebruik maken van nieuwe technologische snufjes in huis. Internet of Things is hier zo’n voorbeeld van, waarbij een slimme thermostaat kan zorgen voor het juiste werkklimaat in huis. Daarnaast kan je een horloge aanschaffen dat bijhoudt of het tijd is voor een wandelingetje en zijn er apps die je kan installeren om er zeker van te zijn dat je niet buiten werktijd gestoord wordt door collega’s. Dit samen maakt het thuiswerken gemakkelijk een stuk comfortabeler.

Pin It on Pinterest