Geloof het of niet, de vloer speelt een belangrijke rol in de uitstraling, het gevoel en de sfeer van een kamer. De vloer die je in je kamer hebt liggen, is afhankelijk van je smaak en natuurlijk je budget. Of je nu aan het renoveren bent, of gaat verhuizen en op zoek bent naar een goede vloer, met deze tips is het vinden van de juiste vloer een stuk makkelijker.

Lifestyle

Hoe jij en je gezin leven en jouw huis gebruiken is de belangrijkste factor bij het kiezen van een vloer. Als je een groot gezin hebt en veel huisdieren hebt, is een dun tapijt niet verstandig. Zwaar belopen ruimtes hebben stevige, dikke tegels nodig, zoals keramische tegels of laminaat. Als er niet veel mensen over de vloer komen, en je geniet van zachtheid onder je voeten, dan zijn tapijt of vloerkleedjes over een houten vloerbedekking geschikt voor jouw huis. Er zijn verschillende soorten tapijten en vloeren.

Locatie in huis

Vloerbedekkingen die bij de ingang of foyer van jouw huis liggen, moeten een “wow”-factor hebben, maar je huis ook beschermen tegen externe factoren zoals sneeuw, regen en modder. Entreematten moeten buiten het huis worden geplaatst om sneeuw, regen en modder buiten te houden. Dit zal helpen om jouw vloeren schoner te houden. Vloeren in slaapkamers en kinderkamers moeten comfortabel zijn voor blote voeten. Vloeren in badkamers en toiletten moeten bestand zijn tegen water.

Kosten

Bijna altijd geldt: hoe beter de kwaliteit, hoe meer je ervoor betaalt. Dit is dan ook een factor die bepaalt welke vloer je gaat kopen. Synthetisch tapijt is goedkoper dan Berbertapijt dat grote en kleine plukjes pool bevat. Hoe duurzamer het tapijt – hoe duurder het zal zijn. Vergeet bij de keuze van de vloer ook niet de kosten van de eventuele ondervloer die eronder komt te liggen. Keramiek, leisteen en marmeren tegels zijn over het algemeen duurder dan tapijt. Tegels behoeven normaalgesproken weinig onderhoud en hoeven meestal niet zo gauw vervangen te worden.

Pin It on Pinterest