De onderneming groeit en het is tijd voor een nieuwe kantoorruimte. Dan is het natuurlijk heel verleidelijk om direct na te denken over de mooie meubels en de nieuwe indeling. Natuurlijk mag je wegdromen bij deze mooie nieuwe stap, maar het is ook belangrijk om een aantal zaken goed geregeld te hebben. In deze blog geven we je een aantal zaken mee die je ook in orde moet hebben wanneer je in je nieuwe kantoorruimte trekt.

De kosten op lange termijn

Zowel bij het bouwen van een kantoorpand als bij het verbouwen van een bestaand kantoorpand is het belangrijk om van te voren de totale kosten te berekenen. Het lijkt misschien een open deur, maar toch vergeten veel ondernemers naar de kosten op de lange termijn te kijken.

Kijk bijvoorbeeld niet alleen naar de kosten voor de bouw of verbouwing, maar ook naar het jaarlijkse onderhoud, meubilair, apparatuur, belastingen en bedrijfskosten in de nieuwe situatie. Zo weet je zeker dat je het nieuwe kantoor ook op de lange termijn kunt betalen.

Houd rekening met meerwerk

Als je een aannemer hebt die je nieuwe kantoorpand aan het bouwen of aan het verbouwen is, dan is het een goed idee om alvast goed na te denken over hoe je wil dat je leidingen gaan lopen. Ook loze leidingen voor stroomkabels en internetkabels kun je vaak laten doen door de aannemer. Er zijn wel vaak verbonden aan het laten uitvoeren van zogenaamd meerwerk. Desalniettemin is het van belang om rekening te houden met je wensen en benodigdheden bij een nieuw kantoorpand. Misschien wil je te zijner tijd ook klanten ontvangen in je nieuwe pand. Je wil dan natuurlijk niet dat zij struikelen over kabels, maar dat deze gewoon mooi zijn weggewerkt.

Direct het nieuwe pand verzekeren

De verzekering van je nieuwe kantoorruimte is erg belangrijk. Als er kortsluiting ontstaat door verkeerde elektrakabels, ben je vandaag de dag goed de pineut! Internetverbinding via de WiFi werkt niet meer, de computers van je personeel werken niet meer, zelfs het koffiezetapparaat is buiten werking. Als je lekkage hebt waardoor je gloednieuwe vloer er weer uit moet, dan ben je ook een tijdje uit de running met je onderneming.

Je doet er goed aan om je hiertegen in te dekken en een verzekering voor je kantoorruimte of kantoorpand af te sluiten. Kijk hierbij goed naar de voorwaarden van de verschillende verzekeringen. In geval van schade kan het uit te keren bedrag verschillen. Weet je niet zeker welke verzekering of aanbieder het beste bij je past? Kijk dan op de website van Verzekering.nl voor een handige vergelijker van opstalverzekeringen.

Pin It on Pinterest