Eckhart kantoorinrichting

Kies voor de uitstraling van een rieten dak

Geplaatst op

Een rieten dak heeft uitstraling. Een professioneel rietdekkersbedrijf kan ook jouw woning en zeker ook jouw kantoor van een mooi rieten dak voorzien. Het rietdekkersbedrijf kan mensen die een rieten dak wensen, of die al een rieten dak hebben, op verschillende vlakken van dienst zijn. Mensen kunnen overigens ook met een gerust hart kiezen voor een rieten dak. In tegenstelling tot vroeger namelijk, is er nu een opleiding rietdekker. Er zullen dus altijd specialisten blijven. Gelukkig maar.

Voor onderhoud en voor het eerst aanleggen van riet op een dak

Je schakelt doorgaans het rietdekkersbedrijf in als er onderhoud gepleegd dient te worden aan een dak of wanneer er voor een eerste keer riet op een dak gelegd wordt. Zeker als er voor het eerst riet op het dak komt, vraagt dat nogal wat voorbereiding. Je legt riet niet zomaar even op een dak. In bepaalde gevallen moeten zelfs eerst delen van het dak gesloopt worden. Als er een rieten dak gelegd wordt door het rietdekkersbedrijf, dan wordt vaak eerst een onderconstructie aangebracht. Daar wordt vervolgens het op bevestigd. Ook een open rieten dak is een optie. Riet wordt dan met spandraden en binddraad bevestigd op een open onderconstructie. Je kunt ook nog kiezen voor een schroefdak.

De voordelen van een schroefdak: minder tocht en brandveiliger

Bij een schroefdak wordt het riet gedekt over een eerst door het rietdekkersbedrijf te betimmeren en afgesloten dak. Deze werkwijze heeft voordelen. Zo heb je veel minder last van tocht bijvoorbeeld en is vaak ook sprake van een betere beveiliging tegen brand. Natuurlijk verzorgt het rietdekkersbedrijf ook het onderhoud nadat het rieten dak is aangebracht. Wat dat betreft ga je dus vaak een samenwerking voor langere periode met

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze publicaties voor de nodige inspiratie.

Contactgegevens

Via info @eckhart-kantoorinrichting.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden