Wanneer je ergens alleen woont hoef je in principe minder meubels te hebben, dan wanneer je met vier mensen in het huis woont. Natuurlijk wil je je gasten ook een zitplek aan bieden, dus meer meubels zijn wel handig. Maar het aantal kasten zou je gemakkelijker kunnen beperken, bijvoorbeeld geen twee- maar juist een eenpersoonsbedkast. In deze blog geven we je wat handige tips om ruimte te besparen.

De slaapkamer

Wat kun je allemaal in een slaapkamer voor een persoon zetten om ruimte in huis te besparen? Een aantal leuke dingen zijn:

  • Eenpersoonsbed
  • Kast voor een persoon
  • Een stoel naast het bed waar je wat op kunt leggen
  • Bakken onder het bed om spullen op te slaan

Woonkamer

De woonkamer in een kleine woning is doorgaans niet groot, dan wil je het maximale uit de beschikbare ruimte halen. Dat doe je door te kiezen voor multifunctionele meubels. Je kunt bijvoorbeeld een kast aanschaffen die af te sluiten is en waarin een bureau en werkplek verborgen kan worden. Een andere optie is een slaapbank. Dat is heel handig als er bezoek komt een scheelt je overdag weer een bed in huis.

Keuken

Ook in de keuken is het slim om te kiezen voor meubels waarmee je verschillende dingen kunt doen. Dat scheelt zoveel ruimte. In de grote stad is er vaak wat minder woonruimte in normale flats, dan moet je een beetje creatief omgaan met de ruimte.

Balkon

Op het balkon is er het in de stad hetzelfde verhaal. Het is de buitenplek voor mensen in de stad, op het park na, natuurlijk. Zo’n balkon kan echt iets heel leuks worden met wat meubeltjes, die ook weer multifunctioneel en niet al te groot zijn. Je kunt gemakkelijk twee persoonsstoeltjes en een tafeltje neerzetten. Natuurlijk mogen mooie planten niet ontbreken.

Conclusie

Een interieur voor een persoon kan gemakkelijk af zonder al te veel kasten om zaken in op te ruimen, want je hebt gewoon minder spullen in je eentje. Kies wel voor een paar extra stoelen, dat is wel zo leuk voor je gasten. Zorg dat de meubels die je koopt, multifunctioneel zijn, zodat je zo eigenlijk meer meubels hebt dan er in werkelijkheid staan.

Meer ontdekken?

Op onze site vind je de leukste tips en tops om een woning helemaal picobello in te richten. We geven je tips om je huis sneller te verkopen. En wat dacht je van een aantal verftips? Laat je inspireren en informeren door de blogs op onze interessante site.

Pin It on Pinterest