Kantoorbanen. Je hebt er erg veel van en ontkomt er niet meer aan. Tegenwoordig zijn de technologieën een stuk meer vooruit gegaan. Hierdoor werken de meeste mensen tegenwoordig wel met een computer of laptop. De een maakt er dagelijks gebruik van, terwijl de ander het maar zo af en toe gebruikt. Toch is het erg belangrijk dat wanneer je deze digitale apparaten gebruikt, je een goede houding hebt. Hoe zorg je daar nu precies voor?

Positie bureau

Als eerste is de positie van het bureau erg belangrijk. Op het bureau staat namelijk de computer of laptop. Bij het gebruik hiervan wil je dat je dat je genoeg ruimte hebt. Een kantoorbaan is nu eenmaal niet erg fysiek. De meeste mensen denken bij een kantoorbaan ook niet voor niks aan mensen die achter een bureau zitten. Toch kan hier verandering in gebracht worden. Zo kun je kiezen voor een zit-sta bureau. Wat je bij een zit-sta bureau namelijk kunt doen, is het bureau omhoog en omlaag zitten. Wanneer je dus een kantoorbaan hebt, hoef je niet constant te blijven zitten. Je kunt een zit-sta bureau installeren en kan dan ook staan voor de afwisseling. 

Hoogte computer of laptop

Wanneer je het juiste bureau hebt geïnstalleerd, zoals het zit-sta bureau, kun je gaan kijken naar de hoogte van je laptop of computer. Deze staat namelijk heel de dag op bijvoorbeeld je zit-sta bureau. Wat vooral van belang is, is dat je goed kijkt naar de hoogte van deze digitale apparaten. Zo moet de afstand van je computer of laptop ongeveer op armlengte zijn. De bovenrand van de computer of laptop moet daarnaast op ooghoogte zijn. Hierbij voorkom je dat je mogelijke nekklachten krijgt, doordat je te veel omlaag kijkt.

Armhoogte

Hoe gek het ook klinkt, is het ook erg belangrijk je armen op de juiste hoogte te hebben. Wanneer je je polsen op het bureau legt, moeten je armen in 90 graden zijn. Gelukkig kun je door gebruik van een zit-sta bureau zelf de hoogte instellen. Hierdoor kun je dus ook ervoor zorgen dat je armen op de juiste hoogte zitten tijdens het werken. Let dus goed op de armhoogte en stel deze door middel van een zit-sta bureau op de juiste hoogte.

Pin It on Pinterest