Eckhart kantoorinrichting

Een goed ingericht kantoor zorgt voor gemotiveerd personeel

Geplaatst op

Je kunt als werkgever verschillende dingen doen om je personeel wat blijer te maken. Een van die dingen is om te zorgen voor een goed werkklimaat. We raden daarom aan om van het kantoor een plek te maken waar de werknemers graag hun tijd spenderen. Vroeger werd hier erg weinig aandacht aan besteed en zagen we veel nokjes en grijze kantoren. Hier viel weinig creativiteit en inspiratie uit te halen. Talloze positieve onderzoeken later en werkgevers hebben het licht gezien: het kantoor moet inspireren. Dan zullen werknemers harder en gemotiveerder te werk gaan. In deze blog geven we je tips.

Zorg voor groen

Het is voor mensen belangrijk om de connectie met de natuur te houden. We hebben nou eenmaal zonlicht en zuurstof nodig. Als het mogelijk is, zorg dan voor een tuintje waar de werknemers zich kunnen begeven in de pauze. Richt dit een beetje knus in, zodat ze er graag naartoe gaan. Leg wat mooie tuintegels neer, zoals je hier kunt vinden:  tuintegels 60×30. Als ze even wat tijd in de bedrijfstuin hebben gespendeerd, kunnen ze weer met volle moed aan de slag. 

Zorg voor kleur

Ons onderbewustzijn reageert hevig op kleur. Je zult het niet direct doorhebben, maar kleuren kunnen jouw humeur aantasten. Als je in een grijze omgeving werkt, kun je depressief raken. Als je in een blauwe omgeving werkt kun je relaxed worden, maar tevens geconcentreerd kunnen werken. Met de kleur rood zorg je dat ons jaag-instinct wordt geprikkeld. Rood zorgt er dus voor dat mensen harder gaan werken. Groen is eigenlijk de meest gunstige kleur voor in kantoor. Groen staat namelijk voor stabiliteit en balans. In een groene omgeving zijn mensen het gelukkigst. 

Zorg voor veel daglicht

Als het kan, zorg dan voor voldoende daglicht. Daglicht bevordert namelijk de productiviteit en het is goed voor de gezondheid.

Gerelateerde berichten

Een glazen wand voor op kantoor: Het nieuwe tijdperk van transparantie en ruimtelijkheid

Een glazen wand voor op kantoor symboliseert meer dan alleen een fysieke scheiding tussen ruimtes. Het staat voor een moderne aanpak van...

Lees meer

Over ons

Lees onze publicaties voor de nodige inspiratie.

Contactgegevens

Via info @eckhart-kantoorinrichting.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden