Er zijn vele manieren waarop iedere ondernemer, klein of groot, ecologisch kan werken. In deze blog willen we je graag een aantal tips geven. Dit zijn niet de tips die wij verzinnen, maar het zijn de tips van experts. Mensen die deze tips in hun bedrijf toegepast hebben en nu een welvarend en groen bedrijf runnen. Check deze tips en doe er je voordeel mee.

Isolatie

Een ecologische bedrijfsvoering is te bereiken met een aantal zaken, een daarvan is een gedegen spouwmuurisolatie van het bedrijfspand. Oude panden verliezen veel warmte. Warmte is energie die opgewekt is. Energie kost geld en valt samen met de CO2 die vrijkomt bij het opwekken van de energie. Het verlies is dus financieel en ecologisch te noemen. Door een gedegen isolatie kun je je portemonnee en het milieu sparen.

Groen

Ecologisch werken is ook zorgdragen voor en gezond binnenklimaat voor je medewerkers. Er zijn vele manieren waarmee je dit kunt doen, maar de meest natuurlijke is het plaatsen van veel groen in je bedrijfspand. Denk hierbij aan: planten in bakken of een verticale tuin, deze wordt ook wel een muur- of binnentuin genoemd.

Ventilatie

Om productief te kunnen werken is het belangrijk dat er voldoende geventileerd wordt in een pand. Een systeem met luchtfilters is een van de meest gekozen opties. Dit systeem kan prima gecombineerd worden met de groenvoorziening in je bedrijfspand.

Voeding

Veel bedrijfskantines bieden hun medewerkers niet per se altijd het meest gezonde voedsel. Denk aan gefrituurde gerechten of zoetigheid. Veel gezonder is het om fruit en groente gratis aan je medewerkers te verstrekken. Dan gaat weer die gouden regel op: “Voorkomen is beter dan genezen”. Je kunt met groente en fruit ervoor zorgen dat je medewerkers gezond blijven.

Afval scheiden

Vele jaren zijn we bijzonder slecht om gegaan met ons afval: het werd gedumpt of het werd verbrand. Tegenwoordig denkt men minder in termen van afval, maar ziet dit meer als ruwe grondstof. Helaas kan nog niet alles gerecycled worden cradle to cradle (volkomen recyclen van een product tot herbruikbare grondstoffen), maar wel veel. Daarom is het belangrijk dat je bedrijf, als je ecologisch wilt werken, doet aan een gedegen afvalscheiding. Een van de eerste dingen die je kunt doen, is het bannen van plastic bekertjes. De kartonnen variant is namelijk ook prima.

Zonder papier

Als je digitaal kunt werken zonder papier zul je een bijdrage leveren aan een beter milieu. Er hoeven minder bomen kapt te worden. En we weten allemaal dat bomen erg belangrijk zijn voor schone lucht op aarde.

Pin It on Pinterest