Er zijn veel vloertrends gaande dit jaar. Van gietvloeren tot visgraatvloeren alles komt wel voorbij. Dat is logisch als je kijkt naar het aantal huizen dat wordt gebouwd en het aantal mensen dat verhuist. Maar er zijn een aantal trends die erg populair zijn. Daarom worden deze vloertrends hieronder uitgelicht.

Laminaatvloeren met houtlook

Dit is niet nieuw in 2019. Houten vloeren in laminaat, vinyl en keramische tegels zijn al jaren hot. In feite is de laminaat vloer met houtlook nu al 2 jaar op rij de nummer 1 vloertrend, zonder dat het einde in zicht is.

Waterdichte vloeren

De tegel was jarenlang de enige waterdichte vloeroptie. Maar het is 2019 – dat betekent dat je nu waterdicht vinyl, laminaat en zelfs tapijt kunt kopen. Deze nieuwe functie is een droom voor drukke huiseigenaren, gezinnen en eigenaren van huisdieren.

Vloeren met textuur

De klassieke hardhouten vloeren van hout, laminaat en nog veel meer zijn met de hand geschaafd, met draad geborsteld en hebben daardoor een mooie textuur. Deze trend begint in 2019 te stijgen op de ladder.

Milieuvriendelijke vloeren

Buiten het uiterlijk, in 2019 willen huiseigenaren weten waar hun vloer vandaan komt. Het gebruik van natuurlijke, hernieuwbare, recyclebare en zelfgekweekte materialen is op dit moment enorm in. Dit omdat men bewuster bezig is met het milieu.

Geblancheerd hout

Niet iedereen houdt van de glanzend bruine vlekken van de meeste houten vloeren. Voor sommigen is de zachtere witgekalkte look van een gebleekte vloer meer hun smaak. Dit soort vloeren bestaat uit hout dat een bleekproces heeft ondergaan, ook wel blancheren genoemd. Dit houdt in dat er een chemische oplossing op het oppervlak van het hout wordt aangebracht om de “kleur” te verwijderen. Met kleur bedoelen we het kunstmatig verven of beitsen van het hout. Blancheren geeft het hout een gebleekte uitstraling, waarbij de natuurlijke houtnerf van onderaf nog duidelijk zichtbaar is. Zo verlies je de charme en schoonheid van natuurlijk hout niet uit het oog, het is gewoon in een andere stijl verpakt.

Gietvloeren

Gietvloeren zijn ook zeer populair. De moderne naadloze uitstraling van deze vloer heeft al veel mensen overtuigd. Ook zijn er pvc-vloeren te verkrijgen met de gietvloer look. Zo heb je wel de voordelen maar hoef je niet een hele vloer te laten storten.

Pin It on Pinterest