De verwachting is dat de populariteit van gietvloeren in 2019 alleen maar blijft stijgen. Voor het komende jaar zijn er weer een aantal trends op het gebied van gietvloeren. In deze blog behandelen we de ontwikkelingen en trends voor dit type vloeren. Lees verder en kom erachter welke kleuren, tinten, designs, combinaties en trends verwacht worden voor de gietvloer in 2019.

Gietvloer met lichte grijstinten

Net als de voorgaande jaren blijven lichte grijstinten ook in 2019 erg populair bij gietvloeren. We zien de lichte grijstinten veel naar voren komen bij industriële interieurs. Bij gietvloeren met lichte grijstinten is er steeds vaker sprake van een gemêleerd patroon. Bij dit patroon smelten twee verschillende tinten samen, waardoor de vloer een levendige uitstraling krijgt. Wanneer je hierbij meubels van natuurlijke materialen als onbewerkt hout, metaal en leer combineert, creëer je een modern design in je woning of pand.

Gietvloeren en houten vloeren

Het is ook helemaal in om gietvloeren te combineren met een houten vloer. Laat in de keuken een waterdichte en onderhoudsvriendelijke gietvloer leggen en laat de vloer in de woonkamer overlopen naar een houten vloer. We raden het hierbij wel aan om lichte gietvloeren te combineren met lichte houten vloeren. Wanneer je meer van donkere vloeren houdt, gebruik dan voor beide vloeren donkere kleuren en tinten. Bekijk de mogelijkheden eens, want de combinatie van een houten vloer en gietvloer levert een fantastisch beeld op!

Groen interieur

Groene meubelen worden steeds geliefder. In het interieur van woningen zien we steeds meer groene meubels, materialen als rotan en bamboe en veel groene grote planten. Deze trend is ook terug te zien in de tinten van de gietvloer. Grijsgroene vloertinten zijn helemaal in de laatste tijd. Door deze kleurtinten te gebruiken, lijkt de vloer te leven en heeft deze steeds weer een andere uitstraling. Wil je in 2019 wat laten doen aan je interieur of vloer? Gebruik groen!

Gietvloer met een matzwarte keuken

Als laatste trend voor 2019 hebben we de combinatie van een gietvloer met een keuken in het matzwart. Een matzwarte keuken geeft een luxe uitstraling en een strakke design gietvloer past perfect in dit plaatje. Door de naadloze afwerking van de gietvloer krijgt de keukenruimte een moderne uitstraling.

Pin It on Pinterest