LED verlichting. Waarschijnlijk heeft iedereen wel in een vorm LED verlichting in zijn of haar huis hangen. Er zijn veel verschillende soorten LED verlichting te benoemen. Ook geven de verschillende lampen verschillende sferen af. Voor een lamp in de keuken kun je gaan voor koud wit, zodat je goed kunt zien wat je aan het snijden bent. Wanneer je gaat voor een gave tienerkamer kun je een RGB led strip kopen. Dit staat voor Red Green Blue en laat je allerlei kleuren kiezen. In deze blog gaan we een aantal criteria behandelen aan de hand waarvan je een goede LED strip kunt kiezen.

LED verlichting

LED verlichting bestaat in verschillende soorten en maten. Naast strips zijn er nog tientallen verschillende soorten en maten. Deze variëren van rail verlichting spots en lampen tot en met panelen, buizen inbouwspots en zelfs bouwlampen. Om deze blog enigszins af te kaderen focussen we op de zoekcriteria die bij LED strips passen. We beginnen bij de kleurtemperatuur. Zoals in de inleiding werd genoemd kan dit variëren van warm wit, koud wit, helder wit tot en met RGB kleuren. De locatie waar je lampen gaat ophangen bepaalt waarschijnlijk voor welke kleur temperatuur wilt gaan. Een belangrijk onderdeel wat hier ook meespeelt is de kleur van de behuizing. Vaak is deze kleur zilver, maar het kan ook zwart of wit zijn. Elke kleur kan anders in de smaak vallen en ook bepalen hoe het uiterlijk van de lamp wordt gezien. Bij LED strips is ook de lengte van belang. Tegenwoordig kan dit variëren van kleine tot zeer grote lengtes. Voor een LED strip in een kamer is 5 of 10 meter vaak al genoeg, maar een LED strip buiten kan langer zijn, bijvoorbeeld 50 meter. Hierbij kan ook nog worden gelet op de intensiteit van het licht per meter. Dit wordt bepaald door het aantal LED’s per meter. Ook dit kan variëren van 60 tot 120 LED’s per meter. 

Prijs

De prijs van een LED strip kan bij zoals veel producten sterk variëren. Uiteraard resulteert een hoger aantal LED’s per meter in een hogere prijs, maar ook de kleur die de lampjes en de behuizing hebben zijn van invloed. Hoe langer de LED strip hoe hoger de prijs. Ook kan de kwaliteit nog een deel spelen in de prijs. Tot een bepaalde hoogte betekent een hogere prijs ook een hogere kwaliteit van de LED strip. Een duurdere LED strip zal doorgaans langer meegaan.

Pin It on Pinterest