Eckhart kantoorinrichting

De industrial look voor op kantoor

Geplaatst op

Praktisch, visueel aantrekkelijk, breder en opener dan ooit tevoren: de industriële kantoorinrichting, ook wel ‘industrial look’, heeft de laatste jaren veel populariteit gewonnen. Deze trendy alternatieve designesthetiek voor moderne werkplekken wordt nu beschouwd als synoniem voor moedige en gedurfde, innovatieve en organische organisatiestructuren.

Wat vroeger verborgen was wordt nu met trots blootgelegd. Structurele elementen worden tot paradepaardjes omgevormd, zodat ze er onaf lijken te zijn, maar toch samenhangend en chique overkomen – en alles wat eronder ligt, wordt ruw en scherp afgewerkt.

Wat is industriële kantoorinrichting?

Deze designfilosofie gaat over het combineren van overbodig met utilitair, hout met metaal, het contrasteren van het samenspel van vorm en functie en het verheffen van nederige materialen tot kunstobjecten om zo koude, maar comfortabele werkruimtes te bereiken. De trend ontleent zijn stijl aan omgevingen zoals werkplaatsen, fabrieken en magazijnen.

1. Blootgestelde buizen, balken en leidingen

Het eerste kenmerkende element van elk industrieel ogend kantoor is uitgegroeid tot een zeer populair interieur-idee onder degenen die de ‘onafgewerkte’ en ruwe look willen bereiken. Het is een slimme en gedurfde zet en een geweldige keuze voor volledig witte ruimtes. Heldere muren bieden een fabelachtig contrast met metalen leidingen, waardoor de ruimte nog meer licht krijgt en visueel groter lijkt.

2. Veel hout en metaal

Een overvloed aan houten en metalen oppervlakken zijn te zien in bijna alle industriële interieurs. Dit prachtige textuurspel van korrelig, aards hout versus het gladde, glanzende metaal is voor velen de eerste reden om te denken aan industriële chique.

3. Baksteen en beton

Veel zolders en oude gebouwen en fabrieken zijn voorzien van een muur van baksteen of beton. Met industrieel interieurontwerp kunnen baksteen en beton geweldige kenmerken worden, maar alleen als de ruimte opnieuw wordt gestyled of herbestemd.

Bakstenen en betonnen elementen zoals betontegels en opvallende accentmuren vallen echt op en zorgen voor goede gespreksonderwerpen met klanten. Hoe meer versleten, hoe beter. Beton is een fantastische en economische keuze voor de industriële interieurarchitectuur. Het kan worden gepolijst tot een hoogglans of links mat of onafgewerkt voor een meer rustieke uitstraling. Beton is ook zeer veelzijdig en kan worden gebruikt voor vloeren, werkbladen, wastafels, badkuipen, open haarden en nog veel meer.

Gerelateerde berichten

Een glazen wand voor op kantoor: Het nieuwe tijdperk van transparantie en ruimtelijkheid

Een glazen wand voor op kantoor symboliseert meer dan alleen een fysieke scheiding tussen ruimtes. Het staat voor een moderne aanpak van...

Lees meer

Over ons

Lees onze publicaties voor de nodige inspiratie.

Contactgegevens

Via info @eckhart-kantoorinrichting.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden