De laatste jaren kiest men steeds meer voor gietvloeren en dat is niet zomaar. Een gietvloer wordt namelijk gemakkelijk geplaatst, is bijzonder hygiënisch en zeer onderhoudsvriendelijk. Omdat het om een naadloze vloer gaat, is het vuil makkelijk te verwijderen.

Je hebt verschillende soorten gietvloeren, maar alle gietvloeren kenmerken zich door het feit dat deze vanzelf tijdens het aanleggen volledig uitvlakt.

De meest gebruikte gietvloeren zijn:

  • Polyurethaanvloer
  • Epoxyvloer
  • Cementgebonden gietvloer
  • Troffelvloer

Polyurethaan

Gietvloeren van polyurethaan werden vroeger vooral veel gebruikt in winkels en in industriële ruimtes. Tegenwoordig wordt het ook gemakkelijk toegepast in particuliere woningen. Een polyurethaanvloer past bijzonder goed in een moderne woning. Vooral omdat het goed samenwerkt met een vloerverwarming vanwege zijn lichte aanleg. Er zijn een aantal kleureffecten mogelijk maar de keuze hierin is niet zo uitgebreid als bij epoxyvloeren.

Epoxyvloeren

Epoxyvloeren worden vooral gebruikt voor industrievloeren. Denk hierbij aan industrievloeren waar veel met zware machines en/of voertuigen gewerkt wordt en waar veel vloeistoffen gebruikt of geproduceerd worden. Een epoxyvloer heeft een vloeistofdichte eigenschap. Hierdoor kan de vloeistof makkelijk verwijderd worden van de vloer. Vanwege deze eigenschap wordt het vooral gebruikt in winkels, garages, magazijnen en industriële ruimtes.

Cementgebonden gietvloer

Een cementgebonden gietvloer bestaat uit twee of meer lagen. De hoofdbestanddelen van deze vloer bestaan uit cement, toeslagstoffen en bindmiddelen. Een cementgebonden gietvloer krijgt een beschermende laag, ook wel coating genoemd, om het vocht en vuil af te stoten. De grijze tint van de vloer geeft een authentiek karakter en een stoere, industriële betonlook.

Troffelvloer

Een troffelvloer wordt vooral toegepast in keukens, douche- en toiletruimtes en horecagelegenheden. De vloer heeft een moderne en industriële uitstraling. Hierdoor past het heel goed bij strakke en stijlvolle interieurs. Troffelvloeren zijn er in verschillende kleuren en patronen. Ze worden geleverd met een matte of glanzende uitstraling. Het is ook mogelijk om een logo of symbool erin te laten verwerken.

Pin It on Pinterest