Eckhart kantoorinrichting

Creëer de perfecte ‘home office’ voor je kids

Geplaatst op

Thuiswerken is voor vele volwassenen al een hele opgave, maar als je kind ook noodgedwongen thuis aan zijn of haar schoolwerk moet zitten wil je wel dat ze het gevoel krijgen “op school te zitten.” Ook als je kids al (weer) naar school gaan is het handig om een soort “home office” te creëren. Op deze plek kan hij of zij in alle rust huiswerk maken.  

Tip 1: kies een locatie waar zo min mogelijk afleiding is

Om je kind een goede “werkplek” te geven zonder al te veel afleiding is het handig, zo min mogelijk op het bureautje te hebben liggen. Daarnaast is het zetten van het bureautje in een rustige ruimte ideaal. Je hoeft niet per se een hele lege kamer vrij hebben voor een kinderbureautje, maar een rustig hoekje in een bepaalde kamer in huis is al prima. 

Tip 2: ga voor een goed kinderbureau

Het beste is om voor je kind een kinderbureau te kopen, waar hij of zij goed aan kunt zitten. Kijk bijvoorbeeld eens op kinderkamerwebwinkel voor de leukste kinderbureaus

Tip 3: laat je kind meehelpen met het opzetten en inrichten van het “kantoortje”

Kinderen vinden het vaak leuk om ouders te helpen. Door je kind te laten helpen kun je het inrichten zoals zij dat graag willen. Op deze manier wordt je kind wellicht enthousiaster over het kantoortje. 

Tip 4: zorg dat alle benodigdheden klaar liggen

Zorg ervoor dat je het “kantoortje” inricht met het noodzakelijke afgestemd op de leeftijd van je kind. Werk met bakjes waar bijvoorbeeld stiften, krijtjes, gummetjes en plakband in ligt. Is het schoolwerkje af? Roep een bakje in het leven waar alles wat af is in wordt neergelegd. Zo blijft de werkplek een soort van georganiseerd. 

Tips voor betere concentratie

Sommige kinderen kunnen zich beter concentreren als ze bijvoorbeeld iets in hun hand hebben of als ze kalmerende achtergrondgeluiden horen. Geef je kind bijvoorbeeld een squishybal zodat hij of zij iets heeft om mee bezig te zijn naast het huiswerk.

Gerelateerde berichten

Een glazen wand voor op kantoor: Het nieuwe tijdperk van transparantie en ruimtelijkheid

Een glazen wand voor op kantoor symboliseert meer dan alleen een fysieke scheiding tussen ruimtes. Het staat voor een moderne aanpak van...

Lees meer

Over ons

Lees onze publicaties voor de nodige inspiratie.

Contactgegevens

Via info @eckhart-kantoorinrichting.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden