Hoewel technologie voortdurend nieuwe manieren biedt om dingen te doen, zijn er ook zaken die bijna niet veranderen. Denk bijvoorbeeld aan de kartonnen doos. De meeste verzendingen die wereldwijd gedaan worden, gaan nog steeds van A naar B in kartonnen dozen. In deze blog vertellen we wat je allemaal kunt doen met kartonnen dozen.

DIY-kaarten

Ondanks alle digitale opties blijft de handgeschreven kaart toch een van de mooiste. De ontvanger zal dit gebaar echt kunnen waarderen. Zeker wanneer je de kaarten zelf gemaakt hebt. Maar hoe kun je dat doen? Gebruik voor deze kaarten een kartonnen doos als materiaal. Het is sterk en gemakkelijk te bewerken. Je hebt al snel een creatief ontwerp te pakken.

Onderzetters

Je kunt ze kopen bij de discounter of designwinkel. Maar zelf onderzetters maken is veel leuker. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld textiellijm. Glitters erop zijn ook leuk, vooral kinderen zijn er dol op.

Plantenbak

Denk jij eraan wanneer je een kartonnendoos ziet? Waarschijnlijk niet, want een plantenbak associëren we niet met zo’n doos. Toch werkt deze handige uitvouwbare kubus goed als DIY-plantenbak. DIY betekent do it yourself en is een way of life, een manier om tegen consumptie, cultuur en leefstijl aan te kijken. Je kunt kopen wat anderen voor je maken, maar je kunt ook zelf lekker aan de slag gaan om dingen te maken. DIY!

Pennenhouder

Als het schoolseizoen weer begonnen is, is het leuk om de spullen voor het nieuwe schooljaar te kopen. Een schooltas, pennen en schriften zijn essentieel. Die pennen moeten natuurlijk ook ergens instaan. Een pennenhouders is snel gemaakt van een kartonnendoos. Veel beter ook dan al dat plastic.

Krapelementen

Veel mensen houden van huisdieren, zo zijn katten zijn erg populair. Ze zijn makkelijk, want je hoeft ze niet uit te laten, en erg zelfstandig. Toch is er iets met katten waar je even over na moet denken, ze krabben namelijk overal aan. Het beste is een krappaal te fixen voor ze. Dat doe je snel met een stel kartonnen dozen. Het kost niets en je vierpotige vrienden zijn er dol op.

Palet

Een creatieve toepassing van kartonnen dozen is ze veranderen in een schilderspalet. Je kunt er zelfs gemakkelijk verf op mixen. En het mooiste van alles is, dat wanneer je klaar bent met schilderen je het palet niet schoon hoeft te maken. Je gooit ze gewoon weg. Lekker makkelijk en geen geklieder achteraf.

Decoratie

Op de kleuterschool leerden we het al: knutselen met karton. Oudere mensen zijn ook dol op knutselen en dat is easy met kartonnen dozen. Je kunt met karton eenvoudig feestdecoratie maken. Teken figuren, knip ze uit en schilder ze. Een creatieve activiteit waar kinderen van houden. Je kunt kartonnen dozen als ondergrond gebruiken waardoor je tafel niet vies wordt.

Schilderij

Wie zegt dat een schilderij alleen op canvas of linnen gemaakt mag worden. Karton heeft ook heel goede eigenschappen om kunstwerken op te maken. Het materiaal is sterk, neemt goed vocht op en is lekker goedkoop. Dus als je eerste poging mislukt, dan kun je met een gerust hart verdergaan met poging nummer twee, want oefening baart kunst.

Pin It on Pinterest