Het gebruik van een 3D printer is nog niet geheel ingeburgerd. Met de opkomst van de compacte modellen zal dit wel steeds meer het geval zijn. Daarom zal ook steeds meer duidelijk worden over alles wat er thuis mee gedaan kan worden. Doordat de printers niet langer heel groot zijn en een hele ruimte in beslag nemen wordt dit dus ook steeds leuker om te doen. Zo kunne allerlei voorwerpen die gebruikt kunnen worden zelf worden gemaakt. Het is wel goed om dan te weten welke soorten printers er allemaal zijn. Daar zit enig verschil in.

Uitpakken en printen
Voor gebruik in eigen huis moet de 3D printer natuurlijk niet te ingewikkeld zijn. Daarom zijn er modellen die eigenlijk direct te gebruiken zijn op de markt gebracht. Hier komen er ook steeds meer van. Het is het best te omschrijven als het plug and play principe. De printers worden uitgepakt en aangesloten en er is direct mee te werken. Het kan handig zijn om even de handleiding door te nemen, maar meer is er eigenlijk niet nodig. Dit maakt ook dat juist deze modellen heel erg populair zijn geworden in hele korte tijd. Ze zijn simpel in gebruik.

Iets uitgebreidere varianten gebruiken
De andere variant die populair is, is de 3D printer die zelf opgebouwd moet worden. Dit kan worden gedaan door de verschillende onderdelen waaruit de printer bestaat afzonderlijk aan te schaffen. Het voordeel hiervan is dat de printers meer en meer kunnen worden ingericht op een manier die goed past bij de wensen en eisen die de gebruiker heeft. Daardoor kan de printer worden gebruikt voor heel specialistisch werk, zelfs wanneer deze gewoon thuis in de eigen woning wordt gebruikt. Dat is op zichzelf ook een hele aantrekkelijke eigenschap te noemen. Dit maakt het werken veel gemakkelijker.

Pin It on Pinterest