Het uitzoeken van de beste manieren om je huis te beveiligen is een verwarrend en tijdrovend proces. Daarom hebben we de beste tips onder elkaar gezet voor een betere beveiliging van je pand. Hier zijn 5 tips die je kunt gebruiken om je kantoorpand of huis te beveiligen tegen inbrekers.

Installeer beveiligingscamera’s

Weinig dingen maken inbrekers zo ongemakkelijk als het zien van camera’s die vanuit meerdere hoeken op hen gericht staan. Zorg er daarom voor dat de beveiligingscamera’s goed zichtbaar zijn. Als inbrekers een camera zien, weten ze dat deze brede kijkhoeken kan hebben en gaan ze waarschijnlijk naar een doelwit dat meerdere straten verderop ligt.

Geen foto’s of aankondiging van een bedrijfsuitje posten

Een bekende tip is om geen vakantiefoto’s te plaatsen voordat je thuis bent. Voor het kantoorpand geldt hetzelfde, laat mensen niet weten dat het pand leeg en onbemand is bij afwezigheid. Een slimme dief zal het internet afstruinen om eenvoudige doelen te identificeren.

Versterk je deur

Naast het hebben van goede sloten zijn ook sterke deuren en kozijnen erg belangrijk. Inbrekers kunnen de deuren of ramen intrappen, of nemen gereedschap mee om deuren en ramen te breken. Vervang daarom oude/rotte deuren en kozijnen en vervang deze door stevige, nieuwe varianten van hoge kwaliteit. Laat je op het gebied van inbraakpreventie adviseren door een goede slotenmaker.

Activeer altijd je alarm

Zet altijd je alarm aan, ook als je even snel boodschappen gaat doen. Inbrekers kunnen namelijk met 5 tot 10 minuten in en uit je pand zijn. Het duurt slechts een paar seconden om het alarm in te stellen, doe dit ook altijd als je het pand verlaat! Activeer het systeem ook ‘s nachts. De meeste alarm systemen hebben een nachtstand die automatisch inschakelt op de ingangspunten, maar de bewegingssensoren binnen uitschakelen. Zo trigger je niet per ongeluk het alarm als je een midnight snack gaat halen.

Wees een onaantrekkelijk doelwit

Inbrekers inventariseren vaak eerst hun doelwit en kijken welk pand of huis het meest en minst interessant is. Laat dozen of verpakkingen van dure aankopen daarom nooit slingeren in je kantoor, huis, tuin of zelfs in de container. Daarnaast mogen dure apparaten zoals een tv of laptop ook niet zichtbaar zijn vanaf buiten. Ook niet op de eerste verdieping!

Pin It on Pinterest