Waarom zou je kiezen voor een vatpomp of een handpomp? Vatpompen kunnen vloeistoffen uit vaten tot 200 liter inhoud eenvoudig en veilig verpompen. Handbediende handpompen zijn goedkoop en flexibel. Ze worden gebruikt om water of brandstoffen uit containers in vaten te verplaatsen.

Vatpompen

Vatpompen kunnen met de hand worden bediend of een lucht gedreven, met variabele snelheid en elektrisch aangedreven motoren hebben. Het materiaal van de pompslang (kunststof, PVDF, roestvrij staal) is belangrijk en moet compatibel zijn met de te verpompen chemische stof. Vatpompen kunnen korte tot lange slanglengtes en kleine tot grote vatcapaciteiten bieden. Mengvatpompen zorgen ervoor dat de media goed gemengd en gehomogeniseerd worden en tegelijkertijd in één keer worden verpompt.

Er zijn vele soorten vloeistoffen die verwerkt, getransporteerd, getransporteerd en verwerkt moeten worden. Vatpompen zijn ontworpen om alle soorten vloeistoffen te verwerken. Hier zijn enkele veelvoorkomende industrieën die gebruik maken van vatpompen:

  • (Chemische) fabrieken
  • Voedsel- en farmaceutische bedrijven
  • Andere verwerkingsbedrijven
  • Automotive bedrijven

Soorten vatpompen

Er zijn vele soorten vatpompen beschikbaar – elektrisch, handmatig en pneumatisch bediend. Ze kunnen ook worden gebruikt op een verwisselbare basis, hoewel ze soms in een vat of vat worden aangesloten.

Handpompen

Handbediende pompen behoren tot de eenvoudigste en goedkoopste pompen in de industrie. De variaties bestaan uit diafragma, zuiger, sifon en roterende handpompen. Deze pompen zijn gemaakt van goedkope kunststoffen of roestvrij staal. Sommige handpompen zijn ontworpen voor het verpompen van schuifgevoelige of met deeltjes beladen vloeistoffen. Handbediende vacuümpompen worden ook gebruikt in laboratoria voor het controleren van bijvoorbeeld lekken, filtratie en overhevelen.

Waarom een vatpomp of handpomp gebruiken?

  • Compatibiliteit: verkrijgbaar met verschillende slangensets voor compatibiliteit
  • Flexibiliteit: adapters maken het gebruik met verschillende containers mogelijk
  • Veilige opties: lucht gedreven vatpompen kunnen worden gebruikt op plaatsen waar elektrische stroom onpraktisch of onveilig kan zijn
  • Economisch: Veel handpompen en vatpompen zijn beschikbaar voor budgetbewuste gebruikers

Pin It on Pinterest