Hoe efficiënt en productief je team ook is, er zijn altijd manieren waarop je kunt helpen om je mensen beter te laten presteren. Laat je team zien dat je niet alleen om het resultaat geeft, maar dat je ook om hen geeft. Als je gewoonweg orders blaft, verwacht dan niet dat je een zeer productief team hebt, omdat ze geen gelukkig team zullen zijn. Ook de werkomgeving speelt een belangrijke rol. Hier zijn enkele effectieve manieren om de efficiëntie en productiviteit van het team te verbeteren.

  1. Delegeer verantwoordelijkheid

Je kunt veel tijd verspillen door te proberen tijd te besparen door alles zelf te doen. Andere teamleden kunnen bepaalde taken op zich nemen. Laat hen hun talenten benutten en geef een aantal taken over die je normaal gesproken zelf zou doen.

  1. Communiceer effectief

Het is niet voldoende om gewoon e-mails te versturen als je met je team moet communiceren. Bekijk alle manieren waarop u kunt communiceren, inclusief sociale netwerken en online samenwerkingstools.

  1. Ken persoonlijke sterke en zwakke punten

Iedereen heeft zijn sterke en zwakke punten op het werk. Hoe meer je weet over je medewerkers, hoe makkelijker het voor je is om de juiste medewerkers te matchen met bepaalde taken. Als je bijvoorbeeld een medewerker hebt die graag buiten de gebaande paden denkt, laat hem of haar dan zijn of haar creativiteit gebruiken om nieuwe ideeën aan klanten aan te dragen.

  1. Prikkel je medewerkers

Iedereen werkt beter als hij of zij weet dat er extra stimulansen zijn. Natuurlijk waarderen we allemaal het feit dat we banen hebben, maar het is leuk om af en toe beloond te worden voor een goed uitgevoerde job. Het aanbieden van bonussen zal de productiviteit helpen te verhogen.

  1. Beperk route klussen

Wanneer medewerkers kleine, vervelende taken moeten uitvoeren, besteden ze niet genoeg tijd of denken ze niet aan de belangrijkste taken. Probeer ze niet te veel kleine taken te geven die ze niet echt nodig hebben, en geef ze de tijd om zich te concentreren op de belangrijke taken.

  1. Wees een goed voorbeeld

Je medewerkers zien je als hun leider, dus gedraag je als een leider. Geef het goede voorbeeld en laat hen zien dat je zowel een leider als een lid van het team bent. Wees niet bang om de kleine klussen aan te nemen die je misschien aan anderen wilt toewijzen. Doe het werk, maak je handen vuil en je medewerkers zullen je respecteren en harder voor je werken.

  1. Ga staand vergaderen

We besteden veel te veel tijd aan het werk, dus een staande vergadering is een geweldige manier om die stijve ledematen uit te rekken en veel gedaan te krijgen. Deze ontmoetingen stimuleren de bloedsomloop.

  1. Laat werknemers thuiswerken

Je zou kunnen denken dat thuiswerken mensen in staat stelt om te lanterfanten en zaken uit te stellen. Maar studies hebben aangetoond dat werknemers vaak productiever zijn wanneer ze thuis werken, omdat ze geen leidinggevende hebben die in hun nek hijgt. Ze zijn meer ontspannen en daardoor veel productiever.

  1. Zorg voor een aantrekkelijk werkvloer

Laat medewerkers zich thuis voelen op hun werk. Zorg voor een ruimte om te ontspannen, bureaus waar de werknemers kunnen staan en een vergaderruimte. Een open structuur en een mooie naadloze gietvloer bevordert de samenwerking onderling. Misschien een overbodige tip, maar een werkruimte moet ook schoon zijn om goed te kunnen presteren.

  1. Maak gebruik van technologie

Als teamleider moet je profiteren van de nieuwste software, hardware en informatietechnologie. Hoe meer tools je hebt, hoe gemakkelijker het wordt om productief en efficiënt te zijn. Blijf op de hoogte van nieuwe software en profiteer van de gratis testperiodes.

Pin It on Pinterest